Píše sa rok 1969. Turbulentné časy a zmeny nezažíva iba Hollywood, ale celý svet ako taký. Niekdajšia seriálová hviezda sa snaží nájsť svoje miesto na striebornom plátne, no neúspešne. Podporu a pomoc sa mu snaží poskytnúť jeho kaskadérska polovička s pochybnou minulosťou. Táto dvojica starnúcich sympatických mužských tváričiek nás prevedie Tarantinovou víziou časov minulých v mekke filmového priemyslu a pokúsi sa napraviť horibilné udalosti našej miestami smutnej histórie.


Tarantino svojim jedinečným štýlom réžie a rozprávania príbehov vytvoril prakticky vlastný filmový žáner. Po celom svete si našiel verných nadšencov jeho unikátnej filmografie. Ak sa považujete za pravého fanúšika tarantinoviek, vzhliadnutie tohto filmu je samozrejmosťou za každý cent a sekundu vášho času.

Nie každý však bude schopný doceniť najnovšiu snímku jemne „vyšinutého“ umelca. Ten podľa môjho názoru vytvoril vo svojom princípe majstrovské dielo, ktoré ale slúži hlavne pre jeho vlastné potešenie a potešenie kolegov a pamätníkov z Hollywoodskej elity.

Poďme sa ale pozrieť na pozitíva a negatíva Vtedy v Hollywoode. Veľkým plusom je vynikajúce obsadenie a herecké výkony všetkých menších či väčších hviezd. Kombinácia DiCapria a Pitta je jedným z najvydarenejších spojení v histórii filmu. Chémia medzi dvomi hercami pracuje ako dobre naolejovaný stroj a ich individuálna charizma vás zase očarí v oddelených scénach.

vtedy-v-hollywoode-08.jpg

Jedinou dostatočne nevyužitou hráčkou vo filme bola Margot Robbie. Jej krása bola ako vždy dych berúca, no Robbie dokáže byť viac ako len pekná tvárička, čo podľa môjho názoru Tarantino dostatočne nevyužil.

vtedy-v-hollywoode-07.jpg


Scenár a réžia boli prirodzene silnými elementmi snímky, no prijal by som omnoho viac premyslených dialógov charakteristických pre Tarantinovu tvorbu. Tie aj napriek statických scénam, v ktorých sa často odohrávajú, dokážu vehementne lomcovať celým dejom. Inteligentne napísané konverzácie boli tentokrát nahradené väčším počtom scén vykresľujúcich atmosféru mesta anjelov na konci 60. rokov, a tak môže film na niektorých divákov pôsobiť rozťahaným dojmom, ba priam miestami až nudiť.
 
Vtedy v Hollywoode sa skladá z mnohých scén, ktoré individuálne predstavujú majstrovské príklady prvotriednej filmárčiny. Pohromade však podľa môjho názoru netvoria až tak dokonale súdržný celok. Existuje však veľká pravdepodobnosť, že deviata Tarantinovka časom dozreje ako kvalitné víno a diváci sa k nej budú často vracať kvôli objavovaniu nových premyslených detailov.
 
Aj napriek istým výhradám vám môžem „rozprávku“ z Hollywoodu len odporučiť. Navštívte vlajkovú loď medzi kinami v CINEMAX Bory Mall a doprajte si zážitok s prvotriednym obrazom, zvukom a servisom. Preneste sa do slnečného LA v '69 a ponorte sa do fantázie jedného z najvplyvnejších a jedinečných režisérov našej histórie.

Zdroj foto: CINEMAX


Ak si sa dočítal až sem, určite sa ti zapáčia aj vychytávky a novinky, ktoré nájdeš na našom Facebooku a Instagrame. Takto ti nič neunikne a získaš prehľad zo zaujímavého sveta Bory MalI