Prečo začať využívať smart hodinky?

Inteligentné hodinky dokážu byť skvelým pomocníkom pri práci alebo športe. Poskytujú pohodlnosť a funkčnosť, ktorú ocení každý, kto nechce každú chvíľu pozerať na mobil.

Športové smart hodinky

Veľmi častým dôvodom kúpy športových inteligentných hodiniek býva práve sledovanie výkonu pri športových aktivitách. Vďaka prepojeniu na smartfón si môžete svoje úspechy zapisovať do príslušných aplikácií.

➕ ovládanie hudby pri cvičení

➕ informácie o čase a stopky

➕ informácie o vzdialenosti

➕ spálené kalórie

➕ prejdené kroky

➕ meranie tepu


Elegantné a štýlové smart hodinky

Počas bežných pracovných alebo školských dní predstavujú smart hodinky skvelého pomocníka. Keďže mobil má tendenciu lákať na sociálne siete, presuňte si notifikácie na ruku, aby vám nič neušlo.

➕ prijímanie hovorov

➕ posielanie správ

➕ mobilné notifikácie na ruke

➕ prístupnosť kalendára

➕ bezkontaktné platby

➕ štýlový doplnok outfitu


Ako si vybrať smart hodinky?

Základným faktorom, na ktorý sa zamerajte je spôsob využívania inteligentných hodiniek. Chcete ich aktívne využívať pri rôznorodých športoch alebo vám ide skôr o pohodlie a efektívne funkcie pri bežných, denných situáciách? Určite si, ktoré funkcie od chytrých hodiniek požadujete.

Hodinky vás musia zaujať aj dizajnovo. Budú pre vaše využitie praktickejšie so širším náramkom a väčším displejom alebo zvolíte radšej praktickosť a menšie rozmery?

Ďalším parametrom je výdrž. Inteligentné hodinky poskytujú vo všeobecnosti dlhšiu funkčnosť ako smartfón, ktorý počas dňa neustále využívate. Na údaj dĺžky výdrže batérie netreba zabúdať.

Aký je rozdiel medzi vodeodolnosťou alebo vodotesnosťou inteligentných hodiniek? Vodeodolné smart hodinky vydržia určité pôsobenie vlhkého prostredia a vody v podobe dažďa. Ak hľadáte hodinky, ktoré vám vydržia určitú dobu priamo vo vode, vyskúšajte vodotesné smart hodinky.

6 top smart hodiniek, ktoré sa oplatí mať

Prinášame vám praktický prehľad smart hodiniek aj s príslušnými funkciami, ktoré sa vám zídu pri využívaní.

Samsung Galaxy Watch5

Unisex smart hodinky Samsung ma príjemne potešili nielen dizajnom, ale aj praktickosťou. Batéria vydrží v priemere 2 dni a nabíjať ju môžete aj bezdrôtovo, čo veľmi oceňujem. Bezproblémové napojenie na mobilné zariadenie prináša okamžité notifikácie. Tešiť sa môžete z merania vzdialenosti, rýchlosti, tlaku alebo monitoringu spánku. Samozrejmosťou je Bluetooth, prehrávanie hudby, vodotesnosť a vodeodolnosť.

Hodinky Samsung Galaxy Watch5 poskytujú rôzne možnosti aktivít – chôdza, skákanie cez švihadlo, plávanie, cyklistika, fitness, beh, lyžovanie a ďalšie.

Osobne hodnotím smart hodinky Galaxy veľmi pozitívne. Sú skvelým pomocníkom pre všetkých, ktorí hľadajú správny pomer cena – kvalita.


Predajňa NAY

Huawei Watch GT 3

Elegantné smart hodinky Huawei sú určené pre všetkých, ktorí hľadajú praktickosť do práce alebo do školy. Hodinky poskytujú až 7 dňovú výdrž batérie a vodeodolnosť. Na vašu ruku prinesú základné funkcie ako výpočet kalórií, krokomer, notifikácie alebo meranie tepu. Inteligentné hodinky podporujú operačné systémy Android aj iOS.

Dokážete si nastaviť meranie aktivít – chôdza, outdoor, plávanie, cyklistika, fitness, turistika, triatlon, beh, lyžovanie alebo veslovanie.

Za mňa sú hodinky Huawei štýlovým a funkčným doplnkom do práce. Potešila ma dlhá výdrž batérie a rôzny výber športových aktivít, ktorý je pre mňa skutočne dôležitý.


Predajňa NAY

Apple Watch Ultra 

Značka Apple ma nesklamala ani pri nových inteligentných hodinkách Apple Watch Ultra. Smart hodinky sú dokonalým spoločníkom pre majiteľov mobilných zariadení s operačným systémom iOS. Výdrž batérie sa odvíja od frekvencie využívania funkcií, zvyčajne sa však pohybuje okolo 36 hodín.

Okrem klasických meraní spálených kalórií a kvality spánku a krokov, si na svoje prídu aj nadšenci športu so záľubou v potápaní. Apple Watch prinášajú taktiež funkciu detekcie nehody a tiesňové volanie SOS.


Predajňa iSTYLE

Xiaomi Watch S1 Active

Prepojenie športu a dlhej výdrže sú jednoznačne zhmotnené v smart hodinkách Xiaomi. Hodinky s výdržou až 12 dní a veľkým výberom fyzických aktivít si získajú každého športovca. Vďaka Bluetooth bezproblémovo vybavíte telefonáty aj počas behu.

Smart hodinky som si prepojila s Mi Fitness app, ktorá mi priniesla prehľadné informácie o zdravotnom stave za určité obdobie. Potešila ma taktiež zaujímavá funkcia monitoringu stresu.


Predajňa Mi STORE

Amazfit GTS 4 Mini

Priekopníkom v smart hodinkách s výdržou batérie sa stávajú Amazfit s dĺžkou približne 48 dní. Elegantný dizajn poslúži ako skvelý módny a funkčný doplnok. Množstvo funkcií a zaznamenávanie aktivít poslúži aj počas voľného času.

Zaručene využijete notifikácie, počítanie kalórií, monitoring spánku alebo krokomer. Hodinky podporujú operačné systémy Android aj iOS.

Na hodinkách ma oslovila ľahkosť, čiže pri aktivitách hodinky na ruke ani nevnímate. Skvelou pomôckou je aj aplikácia, ktorá prináša informácie opäť na jedno miesto. Funkciu využívam, aby som mala prehľad o svojich denných dosiahnutých cieľoch.


Predajňa NAY

Detské smart hodinky Carneo Guardkid+ 4G

Vyberte inteligentné hodinky pre vaše deti, ktoré im poslúžia vďaka funkciám čas, stopky alebo kalendár. Skvelou možnosťou je GPS s informáciou o pohybe detí na presnosť 5 metrov, ktorú ocení každý rodič. Hodinky ponúkajú SOS tlačidlo, krokomer, prehrávanie hudby alebo kalkulačku.

Smart hodinky vaše deti určite potešia. Disponujú navyše aj príjemnou 4-dňovou výdržou batérie.


Predajňa NAY

Ktoré smart hodinky by som odporučila?

Smart hodinky využívam pri každodenných aktivitách, či už v práci alebo pri športe. Očakávam, že mi budú praktickým aj štýlovým doplnkom. 

Pre všetkých, ktorí hľadajú maximálnu konektivitu, presnosť a kvalitné funkcie, zaručene odporúčam Apple Watch Ultra. Samozrejmosťou je však operačný systém iOS. Apple Watch Ultra využívam kratšie, avšak zatiaľ som so všetkými ponúkanými nástrojmi spokojná.

Prepojenie business štýlu a športu ponúkajú smart hodinky Huawei a Samsung. Oboje majú dostatok funkcií, avšak výdrž batérie je pri hodinkách Samsung nižšia, čo by mohlo niekomu prekážať. Mňa si získali práve príjemným dizajnom, ktorý je využiteľný aj počas bežných dní.

Ak hľadáte správny pomer ceny a kvality, vyskúšajte chytré hodinky Xiaomi alebo Amazfit. Ponúkajú skvelý výber aktivít, majú dostatočnú výdrž batérie a vyzerajú štýlovo.

Ak chcete mať k dispozícii viacero možností, navštívte predajne v Bory Mall. Vyberte si zo širokej ponuky smart hodiniek v predajni NAY. Kvalitu určite oceníte aj výberom Apple Watch v predajni iSTYLE, prípadne Xiaomi v Mi STORE.

Tešíme sa na vašu návštevu v Bory Mall.