Nech už ste príbuzní, priatelia alebo známi svadobného páru, tento deň je spoločenskou udalosťou, na ktorú sa treba pripraviť. Váš účes môže urobiť veľký rozdiel vo vašom celkovom vzhľade a pohodlí počas tohto dňa.

Preskúmajte s nami trendy a inšpirujte sa jednoduchými účesmi na svadbu pre hostí.

Nepodceňujte prípravu

Dôkladná príprava vašich vlasov pred svadobným účesom je kľúčom k tomu, aby ste dosiahli dokonalý vzhľad a cítili sa sebavedomo počas celej oslavy.

Doprajte vlasom pravidelnú výživu už v predstihu. Vyberte si vhodný kondicionér a masku pre váš typ vlasov a nepodceňujte dlhodobú starostlivosť.

Nevynechajte aj podstrihnutie rozštiepených končekov. Vždy je lepšie obetovať pár centimetrov z dĺžky vlasov a zbaviť sa suchých a zničených koncov, ktoré len kazia celkový dojem z vašej koruny krásy.

Umývať či neumývať?

Možno ste sa stretli s názorom, že účesy sa najlepšie robia z nie čerstvo umytých vlasov. Táto teória má svoje opodstatnenie, nakoľko čerstvo umyté vlasy sú často rozlietané a jemné a zle sa s nimi pracuje. Ak sa však nechcete vzdať pocitu čerstvo umytých vlasov máme skvelý tip. Tesne pred česaním použite suchý šampón v spreji alebo v prášku. Áno, aj na práve umyté vlasy. Suchý šampón vlasom dodá textúru, budú poddajnejšie a nebudú sa šmýkať a elektrizovať.

Ak máte zvládnutú prípravu vašej koruny krásy, je čas na výber toho pravého účesu. Inšpirujte sa našimi tipmi na tri jednoduché účesy, ktoré zvládnete vykúzliť aj v domácich podmienkach a na väčšine typov vlasov.

učes na svadbu ako hosť bory mallTeta drogéria

Romantické vlny s doplnkami

Romantika je a bude na svadbe vždy aktuálna. Pre romantický vzhľad môžete vyskúšať jemné vlny, ktoré dodajú vašim vlasom textúru a objem. Pomocou doplnkov, ako sú drobné kvietky alebo jemné venčeky a čelenky vytvoríte dokonalý romantický štýl. Jemné vlny vytvoríte aj pomocou žehličky na vlasy. Stačí, ak budete pri prechádzaní po prameni žehličkou jemne otáčať jedným smerom a vlnky budú na svete.

Hollywoodske vlny s bočným vrkočom

Pre šarmantný vintage štýl môžete vyskúšať retro vlny spolu s bočným vrkočom. Na vlasoch pomocou hrubšej kulmy vytvorte výrazné vlny. Ak budete všetky pramene vlasov kulmovať jedným smerom, vzniknú vám objemné kaskádovité vlny na hollywoodsky štýl. Potom na jednej strane hlavy vytvorte bočný zapletený vrkôčik alebo ich vypnite sponkou a môžete sa cítiť ako na červenom koberci.

Nestarnúci polovičný cop

Takzvaný polovičný alebo falošný cop je nestarnúcou klasikou v účesoch, ktoré si pamätáme z detstva. S troškou snahy je to však aj skvelý a praktický spoločenský účes. Stačí vlasy jemne navlniť alebo natupírovať a zopnúť vrchnú časť do gumičky. Gumičku môžete obmotať pramienkom vlasov, aby účes pôsobil elegantnejšie. Na zopnutie viete namiesto gumičky použiť aj rôzne ozdobné štipce a sponky. Ak chcete celkový vzhľad trošku ozvláštniť, nechajte si vpredu do tváre spustené dva jemné pramienky vlasov.

Aby účes dlho vydržal

Ak sa už natrápite s dokonalým účesom, kľúčové tiež je, aby vydržal až do rána. Použitím správnych produktov môžete výrazne predĺžiť jeho výdrž.  Pri samotnom česaní nepodceňujte sponky a gumičky a naozaj nimi nešetrite. Na trhu je množstvo druhov gélov, voskov a fixačných práškov, stačí si vybrať ten pravý pre váš typ vlasov a druh účesu. Tie pravé produkty nájdete v predajniach Teta či dm drogéria.

Na záver použite kvalitný fixačný sprej na vlasy, aby ste zabezpečili, že účes zostane na mieste.