James Cameron s hlavnou myšlienkou, filmovým dejom a emóciami skutočne vie narábať. Dôkazom sú aj filmové jednotky, ako napríklad Titanic, Terminátor alebo Pravdivé lži. Excelentné zábery vás vtiahnu do deja a po celý čas udržujú v napätí.

Prvú časť úspešného filmu Avatar sme si prvýkrát mohli pozrieť v roku 2009. Prešlo dlhých 13 rokov a na plátna sa vracia Cameron s pokračovaním. Dĺžka 192 minút nás zaujala a chceli sme vedieť, či naozaj stojí za to.

Kino Cinemax

Čarovné prostredie nás neprestane baviť

Kanadský filmový režisér nás dejom opäť prenáša na Pandoru, kde hlavný hrdina, Jake Sully, pokračuje v živote, tentokrát s vlastnou rodinou. Úvod deja je zasadený do úchvatného prostredia lesnej scenérie známej z prvej časti. Po chvíli je nám však otvorený aj rozmanitý svet morí a oceánov.

Tvorcovia tak, ako aj v prvom filme Avatar, odkazujú na spoločenské problémy týkajúce sa životného prostredia. Prvotne išlo o odlesňovanie a nevhodné správanie k prírode. V druhej časti sa Cameron zameral na vodný svet, ku ktorému má on sám veľmi blízko. Obe časti prepája téma rodiny, súdržnosti a ochrany vlastného klanu, ktorého členovia stoja pri sebe.

Kino Cinemax

Dej nabitý horskou dráhou emócií

Pokojný a idylický život na veľkolepej Pandore opäť narúšajú nebeskí ľudia. Colones Quaritch, zlomyseľný plukovník, sa pokúša o získanie sveta Pandory spoločne s početnou armádou.

Jake Sully s rodinou sú nútení opustiť domovskú oblasť a preskúmať ďalšie časti Pandory. Pre miestnu faunu a flóru prináša príchod plukovníka skazu. Do deja sa zapojí aj ďalší kmeň, kde hlavného vodcu predstavuje herec Cliff Curtis a jeho manželku hrá herečka Kate Winslet. Jake a Neytiri spoločne opäť bojujú o slobodu a zachraňujú vlastný domov.

Audiovizuálny zážitok dopĺňajú herecké výkony, ktoré sú naozaj obdivuhodné. Vzhľadom na to, že výzor avatarov je spracovaný v postprodukcii prevažne digitálne, herci sa do svojich postáv museli výrazne vcítiť.

Kino Cinemax

Grafické potešenie aj pre náročných

Očakávajte detailné zábery, hladké prechody, farebnú hravosť a efekty, ktoré vás prenesú do iného sveta. Avatar: Cesta vody je skutočným potešením pre divácke oko. Pútavý príbeh a efektívna práca s kamerou prináša výsledok v podobe napínavého filmového spracovania.

Počas celého filmu vidíme efekty, ktoré ani na sekundu nepoľavili na kvalite. Obraz bol dokonale ostrý a všetky akčné scény boli dynamické. Na uveriteľnosti pridávali najmenšie detaily odevov, tvárí, rastlín a živočíchov.

Kino Cinemax

Filmový zážitok na jednotku

Každému, kto si chce oddýchnuť a zažiť čarovný svet plný originálnej a netradičnej prírodnej krásy, odporúčame navštíviť Cinemax v Bory Mall. Vidieť všetky detaily na veľkom plátne, prípadne v 3D rozlíšení, vo vás zanechá zaručene úžasné pocity.

Kino Cinemax

Zaujímavosti o filme a natáčaní

  • Stanovený budget na film bol 250 miliónov dolárov.
  • Herci museli absolvovať kurz, kde sa učili potápať.
  • Herečka Kate Winslet pri natáčaní dokázala zadržať dych pod vodou na 7 minút a 14 sekúnd.
  • Film sa mal pôvodne volať Avatar 2: Manifest Destiny.
  • Už teraz sa môžeme tešiť na ďalšie 2 diely filmu Avatar.
  • Jazyk Navi s viac ako 1 000 slovami vytvoril lingvista Dr. Paul Frommer.

Navštívte kino CINEMAX a doprajte si jedinečný zážitok spolu s rodinou alebo priateľmi.


Tešíme sa na vašu návštevu v Bory Mall.