Po udalostiach prvého dielu si Red užíva novonadobudnutú slávu. Ako statočný záchranca vtáčieho ostrova je milovaným hrdinom všetkých jeho obyvateľov. Na obzore sa však čoskoro zjaví ďalšie nebezpečenstvo, ktoré neohrozuje len pestrofarebné vtáctvo, ale aj zelené ošípané. Red a jeho partia musia spojiť sily s prasacími (ne)priateľmi, aby odvrátili skazu oboch ostrovov.


Tak asi ako mnohým z nás, aj na mojom telefóne sa na určitý čas objavila hra Angry Birds. Nebral som ju ako revolúciu v hernej zábave, ale ako príjemné odreagovanie a skrátenie dlhých chvíľ. Po prvej snímke som si povedal, že tvorcovia mali zostať len pri hernom spracovaní. Pokračovanie však obrátilo kartu a Angry Birds vo filme 2 sú celkom slušnou animovanou zábavou.

Rovnako ako pri aplikácii, tak ani pri snímke nejde o žiadny prevrat. Príbeh filmu je veľmi jednoduchý, prehľadný a ničím nezvyčajným vás nezaskočí. Dej je maximálne pochopiteľný aj pre najmladších divákov a mal by bez problémov udržať ich pozornosť.

angry-birds-2-12.jpg

Nudiť by sa ale nemali ani rodičia, či vyzretejší diváci, keďže ako mnohé novodobé animáky, tak aj Angry Birds sa hrajú s dospeláckymi narážkami alebo referenciami na momentálnu popkultúru. To, čo preletí mimo vášho potomka, môže zasiahnuť vás aspoň s úškrnom na tvári.

angry-birds-2-05.jpg

Animácia je pri tomto filme veľmi jednoduchá a čistá, aby splnila svoj účel vizuálne zaujať hlavne nižšie vekové kategórie. Tie sa rozhodne nebudú trápiť úrovňou detailov jednotlivých pierok, ale skôr budú nadšené aký je vtáčik krásny červený.

Zase raz veľmi oceňujem rozhodnutie distribučnej spoločnosti, že sa rozhodli uviesť film minimálne v bratislavskom CINEMAX aj v originálnom znení. Ľuďom to umožňuje vychutnať si pôvodné vtipy v anglickom jazyku, no aj originálne hlasové obsadenie. Slovenské obsadenie však tiež neťahalo za kratší koniec a aspoň pri rozprávkach sa ukáže sila slovenského dabingu.

Ak si teda chcete užiť nevinnú filmovú zábavu so svojimi deckami, neváhajte zájsť do CINEMAX, kde si Angry Birds vo filme 2 môžete vychutnať dokonca aj v 4D, ktoré posunie váš zážitok na úplne novú úroveň. Preneste sa tak do farebného sveta zábavných operencov!

Zdroj foto: CINEMAX


Ak si sa dočítal až sem, určite sa ti zapáčia aj vychytávky a novinky, ktoré nájdeš na našom Facebooku a Instagrame. Takto ti nič neunikne a získaš prehľad zo zaujímavého sveta Bory MalI