Ľudstvo medzičasom zisťuje, že jeho vláda nad týmto svetom je na svojom konci. K moci sa vracajú pôvodní panovníci, Titáni. Po celej planéte sa prebúdzajú bytosti gigantických rozmerov, aby zabojovali o svoje miesto na Zemi. Godzilla tak musí obhájiť svoju pozíciu alfa samca a ukázať, kto je skutočným kráľom monštier. Nám len zostáva prizerať sa a dúfať, že prežijeme v Godzillinom svete.

Prvý film zo série o gigantickom jašterovi bol relatívne príjemným prekvapením. Mnoho ľudí film kritizovalo za málo času venovaného titulnej príšere. Ďalší zase tento fakt obhajovali budovaním napätia a porovnávali snímku so Spielbergovou klasikou, Čeluste, kde žralok taktiež pôsobí väčšinu času ako neviditeľná hrozba. Osobne by som sa pričlenil k druhej skupine divákov a vďaka tomu som si záverečný súboj užil o to viac.



Godzilla II: Kráľ monštier už v ukážkach mesiace pred premiérou sľuboval väčší prísun obrovských stvorení a akcie s nimi spojenej. Potvrdil to aj sám režisér, Michael Dougherty. V tomto ohľade film divákov určite uspokojí. Nielenže nám tvorcovia dopriali viac Godzilly, no pridajú sa k nemu aj lietajúci Rodan, motýlia Mothra a hlavný záporák, trojhlavý King Ghidorah. Súboje monštier sú veľkolepé a kontinuálne sa stupňujú s napredovaním deja.
Kde však bola dopriata grandióznosť akčným scénam a vizuálnemu spracovaniu Titánov, tam trpí réžia a scenár filmu.

Príbeh sa venuje novej skupine hlavných hrdinov a z pôvodnej snímky sa zachovalo len niekoľko sekundárnych postáv. Protagonisti majú za sebou tragický osud, ktorý sa však len minimálne dotkne emócií prizerajúceho diváka. Dialógy sú lenivo napísané a nezaujímavé, odhliadnuc od častí venujúcich sa mytológií Titánov. Tie sú však krátke, málo rozvité a veľmi rýchlo sa rozplynú v nudnej omáčke zvyšných konverzácií.

godzilla_king_of_the_monsters_toho_fans_and_mothra_millie_bobby_brown.jpg Zdroj: Denofgeek

 
Snímka taktiež trpí prepísknutou stopážou. Neúčelné minúty venujúce sa ľudským protagonistom bežiacim pred nezvratným osudom alebo snažiacim sa udržať rovnováhu po tisícom otrase mohli tvorcovia pokojne oželieť. Film by bol kompaktnejší a jeho napredovanie plynulejšie.Sympatické je herecké obsadenie a hlavne si môžete všimnúť Millie Bobby Brown, dobre známu ako Eleven z populárneho seriálu Stranger Things. Pokračovanie filmu Godzilla pre ňu znamená jej filmový debut.
 
Ak sa nepotrebujete trápiť komplikovanými dejovými linkami a radi by ste si užili hromadu bezhlavej akcie gigantických rozmerov, Godzilla II: Kráľ monštier je pre vás to pravé orechové. Súboje monštier sú na prvotriednej úrovni a IMAX premietanie v CINENAX Bory Mall vás prenesie priamo na bojisko, kde budete mať pocit, že unikáte tesne pred pazúrmi zápasiacich Titánov. Ide o zážitok hodný čo najväčšieho možného plátna, ktoré vás pohltí „monštróznou“ atmosférou, takže neváhajte a vyberte sa do kina.
 
A už o rok sa treba pripraviť na ďalšie pokračovanie. To proti sebe postaví Godzillu a King Konga v boji o nadvládu tohto sveta. Máme sa na čo tešiť!