Slobodná matka Callie žije spolu s nadanou dcérou Phoebe a synom Trevorom nie práve v tých najideálnejších podmienkach. Po smrti jej odcudzeného otca zdedí chátrajúcu farmu neďaleko malého mestečka uprostred ničoho. Rozpadávajúci sa statok však skrýva viac tajomstiev, ako sa na prvý pohľad zdá. Čoskoro sa z tieňov začnú vynárať strašidelné bytosti, ktorých existencia upadla do zabudnutia. Phoebe a Trevor sa musia postaviť prebúdzajúcemu sa zlu a odhaliť tak tajomstvá svojho zosnulého starého otca.

krotitelia-duchov-01.jpg Zdroj: Cinemax

Pôvodné dva filmy, a hlavne prvý z nich, sú nesmrteľnou klasikou pre milióny fanúšikov po celom svete. Po neúspešnom pokuse o reštartovanie tejto obľúbenej série v roku 2016 sme sa konečne dočkali priameho a poriadneho pokračovania. Scenár najnovšej snímky efektívne prepojil dojímavý rodinný príbeh s nadprirodzenou mytológiou. Nostalgia je užitočným nástrojom, ak sa používa v správnom dávkovaní. Aj keď sa v Dedičstve nachádzajú momenty, ktoré sú ňou jemne presýtené, celkovo slúži ako výborné korenie k chutnému filmovému chodu. Záver sa možno opiera o prvých Krotiteľov viac, ako by musel, no silné emocionálne vyvrcholenie to všetko vynahrádza.

krotitelia-duchov-04.jpg Zdroj: Cinemax

Výrazným elementom celej snímky je jej talentované obsadenie. V prvom rade Mckenna Grace, ktorá bola ako bádavá Phoebe ťahúňom celého filmu. Prostredníctvom nej sme znovu prebádali paranormálny svet duchov. Kvalitné herecké výkony predviedli aj Carrie Coon ako Callie a Finn Wolfhard ako Trevor. A nikdy nezaškodí mať vo svojom hereckom talóne jednu z najobľúbenejších tvárí Hollywoodu, akou je Paul Rudd, ktorý už len svojou prítomnosťou povyšuje každú snímku na vyššiu úroveň. Vydarenou súčasťou filmu boli aj vizuálne efekty využívajúce staré praktické spôsoby, ale aj nové, počítačom generované možnosti. Výborne zapadli do celkového prostredia a atmosféry, v ktorých sa Dedičstvo odohrávalo.

krotitelia-duchov-09.jpg Zdroj: Cinemax

Rovnako som si nemohol nevšimnúť hudbu tiahnucu sa celou snímkou a jej evidentnú inšpiráciu pôvodnou dvojicou Krotiteľov duchov. Ťahavé zavíjajúce tóny skvele dopĺňali „ducha“ tejto snímky.

krotitelia-duchov-05.jpg Zdroj: Cinemax

Mňa si nový prírastok v rodine Krotiteľov skutočne získal a maximálne som si ho užil od začiatku do konca. Ide o krásny rodinný príbeh na pozadí zábavného a strašidelného dobrodružstva s nádychom filmov z 80. a 90. rokov, ktoré už len tak často nevídame. Pozvite svojich blízkych a známych do kina CINEMAX Bory Mall a užite si spoločné chvíle pred obrovským strieborným plátnom s Krotiteľmi duchov: Dedičstvo. Odídete s úsmevom na perách pohmkávajúc si tóny pesničky z pôvodných filmov. Who you gonna call? Ghostbusters!