Sonic je mimozemský ježko so super schopnosťami, ktorý sa po nepriaznivých udalostiach na domovskom svete ocitne na našej planéte ako nedobrovoľný utečenec. Po desiatich rokoch v utajení sa musí opäť vydať na útek, tentokrát pred fúzatým géniusom, Doktorom Robotnikom. S pomocou malomestského šerifa a jeho manželky sa Sonic postaví nebezpečnému nepriateľovi a objaví tak skutočných priateľov.




Ak mám byť maximálne úprimný, do kinosály som nevstupoval s extrémnymi očakávaniami. Prvé mesiace nového roka bývajú vždy hop alebo trop pre novo uvedené filmy. Či už po kritickej alebo finančnej stránke. Sonic mi vďaka trailerom a celkovému promovaniu pripadal ako adept na neúspech v oboch kategóriách.
Opak je však našťastie pravdou a do kín dorazila vydarená rodinná snímka. Príbeh nie je nijakým spôsobom revolučný, je predvídateľný a plný klišé, čo mi však absolútne neprekážalo. Dialógy si držali slušnú kvalitu, boli zábavné a skvele vykresľovali dynamiku medzi jednotlivými postavami.

jezko-sonic-03.jpg

Uvedeniu snímky predchádzala kontroverzia ohľadom výzoru samotného Sonica. Ten následne podstúpil kompletnú zmenu dizajnu, ktorá je vernejšia jeho hernej predlohe. Kozmetické úpravy zrejme zabrali, Sonic je výborným a zábavným protagonistom. Plnohodontne ho dopĺňali aj zvyšné postavy, primárne James Marsden a Jim Carrey.

Vzťah medzi Sonicom a Marsdenovou postavou bol jedným z hlavných pozitív celej snímky. Jim Carrey sa po niekoľkoročnej odmlke vrátil na strieborné plátna v úlohe šialeného vedátora s entuziazmom jemu typickým. Robotnika dohnal do bláznivých hereckých výšin a pripomínal mi Carreyho z deväťdesiatich rokov. Úlohu si evidentne prehnane užil a divák môže byť iba spokojný.

jezko-sonic-08.jpg

Sonic zožal úspech nielen od kritikov, ale veľmi pozitívne výsledky sa odrazili aj na jeho finančných príjmoch. Do budúcnosti môžeme teda zrejme počítať aj s pokračovaním, na ktoré sa pripravili v origináli aj samotní tvorcovia.
 
Ty však neváhaj navštíviť kinosály CINEMAX v Bory Mall, aby si si užil besnú jazdu s elektrizujúcim modrým ježkom a jeho priateľmi. Prenes sa cez zlatý prstenec do magického sveta vďaka najlepšiemu kinu na Slovensku a uži si maximálny filmový zážitok.