Penny Rust (Wilson) je prefíkanou podvodníčkou využívajúcou hlúposť a naivitu mužov pre svoje vlastné záujmy. Po ceste na Francúzsku riviéru stretáva šarmantnú Josephine (Hathaway), ktorá povýšila okrádanie prostých boháčov na úplne novú úroveň.
Josephine si zoberie Penny pod svoje krídla, aby sa podelila o svoje skúsenosti a talent. Po čase sa ale zo spojencov stávajú nepriatelia a obe dámy sa ocitnú v boji o pozornosť bohatého technologického magnáta. Jednoduchý podfuk sa však nečakane skomplikuje, a tak zaistí našim hrdinkám „menšie“ problémy.



V posledných dvoch rokoch je postava v Podfukárkach už druhou rolou švindliarky pre Anne Hathaway. Minulý rok sa objavila po boku Sandry Bullock a ďalších talentovaných žien v dámskej obdobe Dannyho jedenástky, Debbina 8. Pôvabná Američanka sa tak opäť raz vrátila do ku komediálnemu žánru a hviezdny ansámbel tentokrát vymenila za bláznivú Austrálčanku. Úloha Josephine však nijakým závratným spôsobom neprispieva do filmografie držiteľky Oscara. Postava nemá žiadnu hĺbku a ako divák som hľadal pádny dôvod prečo by mi mala byť vôbec sympatická. Nepomohli tomu ani jej nepodarené pokusy o napodobnenie prízvukov svetových jazykov v angličtine. Stále je to však Anne Hathaway a jej príjemný vizuál publikum nabáda na sympatizovanie s jej postavou.

foto.jpg

Zdroj: Youtube


Ďalšiu hlavnú hrdinku stvárnila už vyššie spomenutá Rebel Wilson. Vo významnejšej úlohe sme ju mohli prvý krát vidieť vo filme Dámska jazda. Odvtedy sa začala blond herečka objavovať v čoraz väčších úlohách. Podľa môjho názoru však v žiadnom z filmov neukázala významnejší herecký talent a všetky jej role sú na jedno kopyto. Nie je tomu inak ani v tejto snímke a producenti sa rozhodli využiť herečkinu plnšiu figúru a netradičný vzhľad na trápnu komédiu a jednoduchý humor, ktorý nemusí sadnúť každému.
 
Nanešťastie sa toto herecké duo stretlo v snímke neoplývajúcou veľkou originalitou. Príbeh je veľmi priehľadný a ľahko predvídateľný. Podfukárky však spojili sily dvoch sympatických ženských tvárí Hollywoodu, čo im maximálne pridáva na atraktivite. Netreba očakávať od tohto filmu majstrovské dielo na hĺbavé zamýšľanie sa. Je to však ideálna komédia na večerný výjazd s kamoškami, keď sa chcete pobaviť a užiť si nenáročný film.
 
Takúto možnosť vám ponúka CINEMAX Bory Mall v rámci pravidelnej Babskej jazdy, kde si užijete nielen dobrý film, ale čakajú na vás darčeky od partnerov a welcome drink na štart príjemného večera. Najbližšia jazda nás čaká s filmom Stará láska nehrdzavie s Charlize Theron a Sethom Rogenom. Dámy, spravte si pekný večer a príďte si oddýchnuť aj s kamoškami do CINEMAX Bory Mall!



Ak si sa dočítal až sem, určite sa ti zapáčia aj vychytávky a novinky, ktoré nájdeš na našom  FacebookuInstagrame. Takto ti nič neunikne a získaš prehľad zo zaujímavého sveta Bory Mall.