Ako číslo za primárnym názvom napovedá, ide o pokračovanie finančne úspešného titulu z roku 2014. Svoju tvár a talent prepožičala hlavnej protagonistke večne krásna Angelina Jolie. Tvorcovia chceli dodať príbehu o Šípkovej Ruženke svieži nádych, a preto sa nezamerali na spiacu princeznú, ale na jej úhlavnú nepriateľku. Z nej sa však tentokrát nestala vyslovená záporáčka, ale ukrivdená antihrdinka, s ktorou mohli diváci sympatizovať. Pokus sa vyplatil a štúdio Disney si do kasičky vyzbieralo slušný obnos peňazí.


Vládkyňa zla sa po piatich rokoch vracia. Adoptívna dcéra Aurora s láskou panuje magickému kráľovstvu a Zloriana nad ňou drží ochrannú ruku. Idylickú situáciu však skomplikuje princ Filip, keď požiada spiacu krásku o ruku. Zlorianu dobehne nespravodlivá povesť a harmonické súžitie medzi čarovnými bytosťami a ľuďmi je v ohrození. Knihu však netreba súdiť podľa jej obalu a skutočný nepriateľ sa môže skrývať na tom najneočakávanejšom z miest. Podarí sa vládkyni zla opäť raz zachrániť dobro vo svete?

vladkyna-zla-2-09.jpg

Angelina Jolie bola pre mňa vždy stelesnením prototypu dokonalej hviezdy Hollywoodu. Ani po rokoch sa toto čaro nevytratilo a vždy sa poteším, keď ju môžem sledovať na striebornom plátne. Nebolo tomu inak ani v pokračovaní Vládkyne zla. Angelina zase raz vložila do úlohy Zloriany viac ako by človek od popcornového filmu čakal.

Jej herecký výkon výborne predával celú snímku a jej krása rozžiarila celú kinosálu. Nijakým spôsobom však nezaostával ani zvyšok hereckého ansámblu. Ženské trio Jolie, Fanning a Pfeiffer ťahalo inak jednoduchý a priehľadný dej filmu dynamicky dopredu.

vladkyna-zla-2-04.jpg

Ako sa však hovorí, v jednoduchosti je krása a ja som si pri Vládkyni zla 2 dobre oddýchol a vychutnal si vydarené rozprávkové pokračovanie.

Bol nový príbeh o Zloriane potrebný? Pravdepodobne nebol. Štúdio chcelo nadviazať na finančný úspech originálu a naplniť tak peňaženky svojich akcionárov. Päť rokov je však v zábavnom priemysle tisícročie a pozornosť divákov veľmi ľahko odpúta čerstvý hit. Oslík sa zrejme tentokrát až tak vehementne neotrasie a Vládkyni zla dopraje pomerne menej dukátov ako prvý krát.
 

Nič však nebráni tomu, aby ste si napriek všetkým okolnostiam skočili vychutnať najnovšiu disneyovku do najlepšieho kina CINEMAX na Slovensku. V sálach kina v Bory Mall si užijete najostrejší obraz a zvuk, aký je momentálne k dispozícii. Vládkyňa zla 2 je bohatá na krásne vizuálne efekty a úžasné scény, preto si doprajte tento zážitok na tom najlepšom mieste.


Zdroj foto: CINEMAX


Ak si sa dočítal až sem, určite sa ti zapáčia aj vychytávky a novinky, ktoré nájdeš na našom Facebooku a Instagrame. Takto ti nič neunikne a získaš prehľad zo zaujímavého sveta Bory MalI.