Dôležitý UV filter

Je to najpodstatnejší údaj, ktorý by vás mal zaujímať. Vyberajte iba okuliare, ktoré majú hodnotu 400 nanometrov. Tento filter vám zaručí, že okuliare zachytia až 99 % škodlivého žiarenia.

EEC štandard

Slnečné okuliare by mali spĺňať certifikáciu EEC. Tá je garanciou, že okuliare pohlcujú UV žiarenie a zaručujú ochranu.

3_600x900.jpg

Farba skla

Nie je len na parádu. Rôzne zafarbenie skiel je vhodné na rozdielne účely. Pred ostrým slnkom najlepšie chránia tmavé farby. Ak chcete slnečné okuliare využívať aj na šport, sú vhodné oranžové sklá. Pre vodičov sú nutnosťou polarizované okuliare, ktoré eliminujú odlesky. Potom je tu kategória takzvaných fashion skiel, kde ide predovšetkým o módny efekt. Tu máte na výber rôzne farby od červených, modrých, oranžových, zelených až po zlaté. Ak chcete okuliare využívať na viaceré účely, zvoľte také, ktorým sa dajú vymieňať sklá podľa potreby.

Vyskúšajte ich

Slnečné okuliare určite nekupujte cez internet. To, či vám sedia totiž zistíte až pri skúške. Dôležité je, aby ste po ich nasadení ani necítili, že ich na sebe máte. Konštrukcia by mala byť ľahká a nikde by vás nemali tlačiť.

Aká tvár taký tvar

Skúsili ste si kamoškine okuliare ale vám nesedia? Každej tvári pristane iný typ okuliarov. Najjednoduchšie to majú ľudia s oválnou tvárou. Tým pristanú takmer všetky typy okuliarov. Pri guľatej tvári odporúčame vybrať slnečné okuliare s hranatými sklami a tenkými obrúčkami. Hranatej tvári zasa sedia oválne tvary okuliarov. Ak máte srdcovitú tvár siahnite po oválnych alebo guľatých okuliaroch.

5_zeiss_900x600.jpg

Zdroj: Zeiss

Bezpečný nákup

Miesto, kde kúpite vaše slnečné okuliare je veľmi dôležité. Niekde v stánku na tržnici vám síce ponúkajú okuliare údajne aj s filtrom, ale keď stoja pár eur, nemôžu byť kvalitné. Preto ich nakupujte výhradne v profesionálnych obchodoch.
 
V Bory Mall nájdete viacero predajní zameraných na predaj okuliarov. V Eiffel optic nájdete okuliare svetových značiek ako sú Dolce & Gabbana, Prada, Vogue, Ray-ban a Versace. Optika Fröhlich ponúka špičkové služby formou predajného konceptu svetového lídra v očnej optike firmy Rodenstock. Nájdete tu okuliare od Tag Heuer, Porsche design, Mercedes Benz a Pierre Cardin. Optika MANIA je predajcom trendových slnečných okuliarov svetových módnych značiek ako sú Guess, BVLGARI, Versace, Prada, Gucci, Dolce & Gabana, Ray-Ban, Serengeti a Oakley.

V unikátnom Zeiss Vision Centre, ktoré spája oftalmologickú ambulanciu s predajňou a poradenským centrom nájdete taktiež množstvo značiek ako napríklad Adidas, BVLGARI, Dior, Esprit, Fendi, Gucci, Polaroid, Prada a Ray-Ban.


Ak si sa dočítal až sem, určite sa ti zapáčia aj vychytávky a novinky, ktoré nájdeš na našom  FacebookuInstagrame. Takto ti nič neunikne a získaš prehľad zo zaujímavého sveta Bory Mall.