Vonku alebo vnútri?

V lete máte možnosť preniesť celú svadobnú ceremóniu von. Počas horúčav musíte počítať aj s možnosťami letných búrok, kedy je potrebný plán B. Výber miesta dobre zvážte.

Ideálne je miesto pri jazere s dostatkom tieňa. Za zváženie stojí aj sála s kvalitným odvetrávaním, prípadne miernou klimatizáciou. Predstava horúceho obeda pri vonkajších 35°C nie je úplne príjemná. Zvážte aj alternatívu s klimatizovanou miestnosťou počas najväčších horúčav a možnosťou presunu podvečer do exteriéru.

Rezeň a majonézový šalát? Tentokrát radšej nie...

Vonku je skutočná horúčava a posledné, čím sa chcete zasýtiť, je vyprážaný rezeň s majonézovým šalátom. Z takej porcie sa vám bude ťažko aj dýchať, nie to ešte tancovať. Vyberte si ako obedové menu ľahký a svieži pokrm, ktorý bude obsahovať veľa zeleniny. Každému sa bude určite ľahšie zabávať.

Sladká bodka za obedom

Kto povedal, že súčasťou každej svadby musia byť tradičné punčové rezy či grilážky? Svadobné dezerty môžu byť aj v zaujímavej a osviežujúcej forme. Skvelou voľbou sú makrónky, cake pops, prípadne rôzne raw zákusky. Nezabudnite na zmrzlinu alebo čokoládovú fontánu s ovocím, ktorými si získate každého svadobčana.

Detaily robia zážitok

Myslite na detaily, vďaka ktorým sa budú vaši hostia cítiť ešte príjemnejšie. Vytvorte si stôl, kde bude svadobná ponuka na osvieženie. Na stôl rozmiestnite mini ventilátory alebo vejáre.

Perfektné doplnky sú slnečné okuliare, opaľovacie krémy či rozprašovače s vodou. Na toalety určite doplňte krabičky s hygienickými potrebami, ako je deodorant alebo vlhčené vreckovky. Dámy poteší aj lak na vlasy, prípadne spony a gumičky.

Pohodlie zabezpečíte aj niekoľkými pármi univerzálnych papúč, v ktorých nebude príliš horúco.

Letné svadby plné zábavy

Ako zabaviť hostí, aby sa na svadbe nenudili? Okrem správneho výberu hudby, môžete pripraviť aj niekoľko zábavných hier, s ktorými nebudú vaši hostia unudene posedávať pri stoloch.

Pripravte zábavný fotokútik, kde sa bude môcť každý poriadne vyšantiť. Skvelou zábavou môže byť aj videokútik, kde bude pripravený mobil s kamerou, na ktorý môžu nahrať hostia vtipné príhody, vlastné tanečné vystúpenia alebo iné video správy. O pár rokov budú dokonalou živou spomienkou.

Súťažiť chce každý. Usporiadajte súťaž, kde budete napríklad hádzať vodnými balónikmi. Roztancujte všetkých v štýle rôznych rokov. Kto predvedie lepšiu Macarenu alebo zdvíhačku z Hriešneho tanca?

Tí, čo majú už roky manželstva za sebou, vedia najlepšie. Pripravte si knihu manželských rád, kde môže každý napísať dobrú radu pre mladomanželov. Neváhajte hostí vyzvať na zapojenie sa a niektoré rady počas programu aj prečítať hosťom, ktorí sa určite zabavia.

Svadobné prípravy s OZETOU

Najspoľahlivejšie informácie sa získavajú jedine od profesionálov. Preto sme oslovili Mgr. Romanu Kubej, ktorá pôsobí ako Content Creator pre značku OZETA. V aktuálnych trendoch má naozaj prehľad. Prečítajte si jej odpovede na naše otázky.

Aké svadobné šaty sú počas roka 2023 trendy?

Mimoriadne obľúbeným štýlom svadieb je v posledných sezónach napr. BOHO téma či rustikálny nádych. Práve v prírodnom prostredí je obzvlášť vítaný elegantný, a zároveň neformálny vzhľad. Ideálne podčiarknutie atmosféry takéhoto prostredia docielite prírodnými farbami a materiálmi."

Romana taktiež odporúča zvoliť svadobné šaty z ľahkých splývavých materiálov a doplnky v podobe živých kvetov.

Pri výbere šiat je potrebné zohľadniť aj miesto, kde sa bude svadba konať. „Svadba v elegantnom interiéri s reštauračným či hotelovým stolovaním si vyžaduje elegantnejší vzhľad, pričom záleží na dekoráciách a preferenciách svadobného páru.

Pri svadbe, ktorá sa bude konať na hrade či zámku, je podľa Romany najvhodnejšou voľbou pre ženícha rozhodne Black Tie, teda smoking. Pre nevestu odporúča zvoliť veľkolepú večernú toaletu v bielom prevedení.

Menia sa svadobné trendy aj pre pánov? Čo je tento rok pre nich in?

Pre svadby sú mimoriadne obľúbené obleky z prírodných materiálov, a to najmä ľanu. Vďaka špecifickej ľanovej optike pôsobia tieto obleky veľmi originálne – výnimočná štruktúra látky a farby na tkanine vytvárajú skutočne jedinečný celkový dojem. Tieto obleky sú zároveň veľmi pohodlné."

OZETA

Mnoho mužov je zmätených a nevie úplne presne, ktorá možnosť je vhodná. Na svadbu kravata alebo motýlik?

Je to o individuálnych preferenciách a vyjadrení vlastného vkusu," vysvetľuje situáciu Romana.

Taktiež objasňuje, že jediným striktným pravidlom je čierny motýlik ku smokingu a biely motýlik ku fraku. Určite však odporúča zamerať sa na výber košele. „K motýliku by mala ísť rozhodne košeľa s prekrytou gombíkovou légou. Či si už pán zvolí kravatu alebo motýlik, dostatočný uhol otvorenia limca na košeli je pri výbere formálnej košele vždy základnou podmienkou."

Aký dresscode platí pre svadobných hostí počas horúcich letných dní? Môžu zvoliť kratšie šaty, prípadne košele s krátkym rukávom alebo je to úplne out?

Romana odporúča sa vždy zameriavať na stanovený dress code na pozvánke. Ak nie je konkrétny dress code stanovený, zamerajte sa na miesto svadby. Vždy pamätajte na fakt, že prostredníctvom nášho vzhľadu dávame najavo hostiteľom, ako si ich vážime a akú dôležitosť tejto udalosti dávame.

"K formálnemu vzhľadu patrí výhradne košeľa s dlhým rukávom. Vhodná dĺžka šiat pre spoločenské udalosti je individuálna, v zásade však s dĺžkou šiat či sukne nad kolená počas spoločenských udalostí neodporúčame experimentovať."

OZETA

Pred svadbou jedine do Bory Mall

Hľadáte lodičky, spoločenské šaty, obleky a ďalšie doplnky? Navštívte Bory Mall, kde nájdete všetko potrebné na jednom mieste. Navyše v predajni OZETA vám veľmi ochotne pomôžu s výberom skúsení odborníci.

Tešíme sa na vašu predsvadobnú návštevu.