Pri tvorbe jesenných kolekcií 2022 sa svetoví módni návrhári v jednom zhodli: ulice miest potrebujú poriadnu dávku optimizmu. A tak vznikali kúsky uletených strihov, výrazných farieb a originálnych spojení. Rozžiarte aj vy svoj šatník pestrosťou najnovších trendov. Vidíme sa v Bory Mall. 

Kostýmy a výrazné ramená do kina aj do parku  

Už je to pár sezón, čo začali do ženskej módy prenikať mužské prvky, ako sú mokasíny, kravaty či nohavicové kostýmy. V tohtoročnej jesennej kolekcii dominujú saká s výraznými ramennými vypchávkami. Či už zvolíte oversized strih, alebo typ skrátený po pás, túto jeseň je sako must have! Využijete ho na zahriatie aj ako šikovný kúsok na trendové vrstvenie. Skvelo sa hodí k obtiahnutým sukniam, šatám či šortkám doplneným pančuškami a vysokými topánkami. Napokon previažte sako opaskom s retiazkou a outfit je na svete. Jedno také nájdete aj v Sinsay a Calzedonia.

Trendom však zostávajú aj kompletné nohavicové kostýmy. Najviac očaríte v jednofarebnom zladení alebo vo výrazne vzorovanej látke. V jednom aj v druhom prípade budete v sychravých jesenných uliciach neprehliadnuteľná. Navyše sú kostýmy skvelou súčasťou kapsulového šatníka. Sako či nohavice môžete nosiť spolu alebo oddelene, k lodičkám alebo k teniskám, do divadla aj na pohodlné prechádzky mestom. 

Vaše krivky dostanú zelenú 

Posledné módne kolekcie sa niesli v znamení oversized a naďalej sú povinnou výbavou každej ženy. No túto jeseň bude najlepším doplnkom k oversized nohaviciam či saku váš pás! Móla totiž tento rok ovládli korzety, ktoré zvýrazňujú krivky a vracajú do módy vzhľad presýpacích hodín. Na rozdiel od predchádzajúcich kolekcií však korzet poslúži aj ako vrchná vrstva na tenký rolák alebo svetrík.  

Návrat do školských čias 

Minisukne z leta si môžete v skrini ešte chvíľu nechať. Sú skvelým kúskom do jesenných outfitov, k pančuchám, saku aj kabátiku. Ak ste si nestihli počas letných mesiacov jednu zohnať, je najvyšší čas tak urobiť, napríklad v predajni Calzedonia u nás, v Bory Mall. Na výber máte zo skladaných či áčkových strihov a najviac zažiarite v károvanej sukni pripomínajúcej školskú uniformu.  

Na vlne hrejivých trendov 

Rozlúčte sa s dilemou, či byť trendy a riskovať pocit chladu alebo obetovať módu na úkor zahriatia sa. Túto jeseň vám zaručene zima nebude! Zahrejú vás pletené kúsky z ovčej vlny. Zabaľte sa do objemných svetrov, po zem dlhých kardigánov, sukňových kostýmov či šiat, ktoré odhalia vaše krivky. Napokon svoj look osviežte originálnym doplnkom tejto jesene, pletenými pančuškami rôznych farieb a vzorov. V Lindexe si určite nájdete tie svoje. Dolaďte ich členkovými koženými čižmami bez opätku a klobúkom a pohodlný outfit na jesenné prechádzky parkom je na svete! 

Priehľadné materiály odhalia skryté 

Oproti pleteninám stojí ďalší tohtoročný trend, ktorý nesmiete prehliadnuť. Sú ním o čosi menej hrejivé, priehľadné materiály a kúsky s výstrihmi na tých najneobvyklejších miestach. Hneď ako sa na oblohu vráti slnko v podobe babieho leta, siahnite po týchto štýlových a poriadne odvážnych kúskoch! V Bory Mall si môžete vybrať z veľkej ponuky šiat zo sieťoviny či topov z tylu. Najlepšie ich zladíte k maxi sukni dlhej až po zem či k boyfriend nohaviciam a teniskám na platforme. A na záver, pre tie najodvážnejšie z vás máme tip z miest módy: nebojte sa podprsenku tentokrát nechať v skrini. 

 Pohyb zaznamenaný v koži 

Spoločnosť Bottega sa pri tvorbe jesennej kolekcie snažila navrátiť do módy energiu a zachytiť siluetu v pohybe. Žiaden iný materiál sa úlohy zaznamenania chôdze a kriviek nezhostí lepšie ako koža. A tak sa na tohtoročné móla dostali kožené kúsky v podobe šiat, overalov, sukní či kabátov a nielen v čiernej, ale tiež v hnedej, červenej či béžovej farbe. Samostatne však musíme spomenúť biker bundy, ktoré po rokoch opäť nachádzajú popredné miesto v šatníkoch, tentokrát však budú nosené v ležérnejších a elegantnejších lookoch. Dlhšie kúsky, ale aj krátke modely skvelo sadnú k spomínaným legínam a pletenému svetru alebo k maxi sukniam siahajúcim až po zem. Neviete sa rozhodnúť, ktorý model by vám viac pristal? Príďte si ich vyskúšať do Sinsay či Gate. 

Nechýba vám odvaha? Siahnite po operenom kúsku 

 Nie sú to len materiály či typy oblečenia, na ktoré dizajnéri pri tvorbe kolekcií mysleli. Krásnym detailom tohtoročných trendov sú pierka. Dodajú eleganciu a dávku originality každému outfitu. Užitočným kúskom je svetrík s pierkami na zakončení rukávov, ktorý jednoducho zladíte s nohavicovými kostýmami, ale aj koženými sukňami. Ak však uprednostňujete extravaganciu, dobre padnúcim doplnkom budú kožené popruhy s pierkami na pleciach. Skombinujte ich s košeľovými šatami a budete neprehliadnuteľná! 

Trendy prichádzajú, odchádzajú aj zostávajú. Túto jeseň tomu nie je inak. Príďte si doplniť svoj šatník plný nestarnúcich oversized kúskov a farebných kostýmov novými sviežimi materiálmi do Bory Mall. Nebojte sa kombinovať a experimentovať. Móda je predsa formou umenia a to si vyžaduje originálny podpis svojho tvorcu.