Po Tobey Maguireovi a Andrew Garfieldovi si tesný červeno-modrý outfit na seba natiahol podstatne mladší a pomerne neznámy Brit, Tom Holland. Mladého herca producenti nijakým spôsobom nešetrili a vrhli ho priamo do rozbúrených vôd Občianskej vojny, kde zaznamenal svoj Marvel Cinematic Universe (MCU) debut. Po krste ohňom sa ukázal vo svojej vlastnej sólovke Návrat domov a dvojici Avengers filmov.

spider-man-daleko-od-domova-01.jpg Zdroj: CINEMAX


Po piaty krát sa Spider-Man vracia v pokračovaní s podtitulom Ďaleko od domova. Peter Parker sa snaží vyrovnať s tragickými udalosťami Avengers: Endgame a vrátiť sa k životu obyčajného tínedžera. Peter mieni, no život mení a na školskom výlete po Európe sa stretáva s novou hrozbou v podobe Elementálov. S novým nepriateľom však prichádza na scénu aj mocný spojenec, Mysterio. Spider-Man tak musí čeliť veľkému nebezpečiu, ale aj novým zodpovednostiam a vlastným emóciám.


Marvelovky, ktoré sú súčasťou MCU sú v dnešnej dobe pre mnohých divákov synonymom kvality a príjemnej zábavy. Našťastie sa nič nezmenilo ani v prípade Spider-Man: Ďaleko od domova. Režisér Jon Watts nám opäť raz pripravil skvelú kombináciu akcie, romantiky a komiksovej mytológie. Šikovne nadviazal na veľkolepý záver Avengers: Endgame a z hereckého ansámblu dostal maximum.

Tom Holland sa opätovne s prehľadom navliekol do pavúčieho kostýmu a sebavedomo sa zhostil nielen úlohy titulného hrdinu, ale aj jeho alterega Petera Parkera. Mladý herec stvárnil najlepšiu verziu nášho protagonistu práve kvôli vydarenej kombinácii mocného Spider-Mana a geeka Petera Parkera, ktorý sa snaží vysporiadať so životom tínedžera.
Jake Gyllenhaal sa chopil úlohy tajomného Mysteria a vynikajúco sekunduje hlavnému hrdinovi. Je evidentné, že Gyllenhaal si úlohu náramne užíval a chémia medzi ním a Hollandom funguje nadmieru či už na plátne, ale aj mimo neho.

spider-man-daleko-od-domova-03.jpg Zdroj: CINEMAX 


Nezaostáva ani zvyšok hereckého obsadenia, z ktorého tentokrát najviac vytŕčala Zendaya stvárňujúca postavu MJ. Napriek tomu, že ma v Návrate domov absolútne nebavila, tentokrát je jej postava veľkým pozitívom a devízou snímky.
Filmári sa šikovne popasovali s akčnými scénami a vizuálnymi efektami a divákom priniesli to najlepšie z najlepšieho. Milým prekvapením bola aj hudba použitá vo filme a aj to najnešikovnejšie ucho rozozná pár tónov, ktoré sú veľmi blízke nášmu regiónu. Skvelá bola taktiež výprava filmu a snímka nás zaviedla do rôznych kútov sveta, kde sme Spider-Mana ešte nemali možnosť vidieť. A už Marvel klasikou zostáva neodchádzať z premietania príliš skoro, lebo sa pripravíte o šťavnaté potitulkové scény.
 
Keďže Marvelovky už nie sú len obyčajné filmy, ale veľkolepé filmové zážitky, treba si ich dopriať v tom najlepšom kine. A žiadne kino nie je lepšie ako CINEMAX v Bory Mall, ktoré poskytuje vynikajúci zvuk a sálu IMAX s najväčším plátnom na Slovensku vďaka čomu nemusíte film iba pozerať, ale stať sa jeho súčasťou.


Ak si sa dočítal až sem, určite sa ti zapáčia aj vychytávky a novinky, ktoré nájdeš na našom Facebooku a Instagrame. Takto ti nič neunikne a získaš prehľad zo zaujímavého sveta Bory Mall.