Postavte sa pred zrkadlo a dobre sa zahľaďte na svoju tvár. Máte ju oválnu? Okrúhlu? Do štvorca? Porovnajte si ju s našimi kresbami a uistite sa, že ste sa zaradili správne.
SRDCOVÁ TÁR Najužší bod vašej tváre je brada a spodná časť sánky. Pre vás sú skvelé rámy, ktoré sú navrchu širšie ako na spodnej časti.
OKRÚHLA TVÁROkrúhla tvár je najširšia v lícnej oblasti a zužuje sa smerom nahor i nadol. Vhodné sú typy oversize, hranaté či mačacie rámy, teda akékoľvek, ktoré odvedú pozornosť od guľatosti vašej tváre.
OVÁLNA TVÁRDĺžka vašej tváre je väčšia ako jej šírka. Zvládnete akékoľvek oválne, alebo štvorcové rámy. Myslite ale na správne proporcie, nemali by byť príliš malé ani priveľké.
ŠTVORCOVÁ TVÁRSilná sánka, široké čelo a široké lícne kosti - to sú vaše atribúty. Aby ste zjemnili tieto črty, vyberajte okuliare s jemnými rámami a zaoblenými okrajmi.

Nezabúdajte, že slnko svieti aj v zime a okuliare sú celoročná záležitosť. Chránia oči nielen pred škodlivými UV lúčmi, ale aj od „metličiek" - jemných vrások okolo očí. Radšej investujte do jedného a kvalitného kúsku, akoby ste mali mať doma tri lacné verzie.
Text Jana Tomas - JanatiniFoto Pinterest, archív značiek