Prostredníctvom Fantastických zverov sa ponárame do turbulentnej histórie čarodejníckeho sveta a objavujeme signifikantné detaily z minulosti našich obľúbených postáv. Po udalostiach Grindelwaldových zločinov sa Dumbledore rozhodne vytvoriť tím čarodejníkov a jedného mukla s jedinečnými schopnosťami a talentom, aby zastavili Grindelwaldov odhodlaný postup k moci. Ten však získava čoraz väčšiu podporu v rozpoltenej komunite čarodejníkov a ich misia sa bez Dumbledorovej pomoci stáva prakticky nemožnou. Podarí sa Mlokovi a jeho spoločníkom ochrániť magický svet od temnoty?

fantasticke-zvery-td-04.jpg Zdroj: Cinemax

Povedzme si pravdu, filmová séria Fantastických zverov nie je práve bezchybná. Nemá za sebou silný a bohatý knižný základ ako Harry Potter. Vychádza z tenkej knižočky o rôznorodých druhoch magickej fauny slúžiacej ako učebnica v samotných knihách o Potterovi. Spisovateľka J. K. Rowlingová sa rozhodla okolo nej postaviť nie veľmi koherentný scenáristický základ pre ďalšiu filmovú ságu.

fantasticke-zvery-td-07.jpg Zdroj: Cinemax

Avšak, ako pri mnohých ďalších podobných počinoch, som šťastný, že sme späť v tomto magickom svete. Inak tomu nebolo ani pri Tajomstvách Dumbledora, ktoré považujem za najlepšiu časť z doterajšej trilógie. Príbeh filmu šikovne nadviazal na predošlé dve snímky a dostatočne zalepil nedostatky primárne z druhého dielu. Nielenže teda stál na vlastných nohách, ale podal barličku aj predchádzajúcej epizóde. Určite nešlo o nepriestrelnú a súmernú jednotnosť, akú nájdeme v Rowlingovej knihách, no bola postačujúca na to, aby som si film maximálne užil.

Herecké výkony boli veľmi vydarené a ani jeden z účastníkov ansámblu neťahal za kratší koniec ani sa neulieval zo svojej úlohy. Najväčšími ťahúňmi však rozhodne boli Jude Law ako Albus Dumbledore a Mads Mikkelsen ako Gellert Grindelwald. Pri druhom menovanom mi vôbec neprekážalo, že vystriedal v tejto pozícii Johnnyho Deppa a úloha mu padla ako uliata. Rovnako však aj zvyšok obsadenia podal úctyhodný výkon a jednotlivé postavy mali svoje dôležité miesta v príbehovej mozaike.

fantasticke-zvery-td-10.jpg Zdroj: Cinemax

Prvotriedne boli aj vizuálne efekty, hudba a lokality sprevádzajúce dej Tajomstiev Dumbledora. Čarodejníci spolu s fantastickými a divo vyzerajúcimi zvermi preskákali rôzne exotické lokácie po celom svete. Spoločnosť Warner Bros. rozhodne na výrobe snímky nešetrila a bolo to vidieť.

fantasticke-zvery-td-12.jpg Zdroj: Cinemax

Počúvam rôzne názory zo všetkých možných strán, no ja môžem návštevu kina pri filme Fantastické zvery: Tajomstvá Dumbledora iba odporučiť. Ide o veľmi magické a vydarené dobrodružstvo pre každého člena rodiny. Vyberte sa teda na výlet do najlepšieho a najmodernejšieho kina na Slovensku CINEMAX v nákupnom centre Bory Mall a užite si očarujúci zážitok zo sveta Harryho Pottera.