Kvalitné pančušky

Silonové pančušky sú pre dámu v spoločnosti nevyhnutnosťou. Okrem dodržania spoločenských pravidiel, urobia dobrú službu aj vašim nohám. Zmenšujú totiž šancu na prípadný otlak. Pri ich kúpe je dôležité vybrať nielen správny odtieň, hrúbku, ale aj veľkosť. Príliš veľké silonky sa budú zhŕňať, malé zasa škrtiť. Preto by ste mali pri kúpe poznať svoje miery a porovnať ich s tabuľkou veľkostí. Dôležitý je tiež výber farebného odtieňa. Ten by sa mal čo najviac približovať prirodzenému odtieňu vašej pokožky. Zabudnite na lesklé aj vzorované varianty. Bohatý výber kvalitných pančušiek nájdete v predajniach Bepon, Calzedonia, a Intimissimi. bepon.jpg Skvelo padnúce pančušky z vás spravia kráľovnú plesu!


Neviditeľní pomocníci

Nikto okrem vás o nich nebude vedieť, ale práve oni vám dokážu s bolesťou nôh pomocť najviac.  A hlavne jej predísť. Hovoríme o rôznych vložkách a podstieľkach do topánok, ktoré sa postarajú o dokonalý komfort vašich nôh. 
Namáhaná je predovšetkým špička, keďže pri topánkach na podpätkoch je váha prenášaná na prednú časť. Antitlaková ¾ vložka je určená špeciálne do topánok na vysokom podpätku. Nalepuje sa na spodok topánky, je tenká a obsahuje vrstvu mäkkého gélu, ktorý udržuje nohy v pohodlí. Ďalšou možnosťou je nalepovacia polovložka na prednú časť nohy. Takžiež obsahuje gél a jej povrch býva z príjemnej látky. Chráni najzaťaženejšiu časť nohy. Maximálne pohodlie získate vložkou, ktorá vyzerá ako malý vankúšik a navlieka sa priamo na chodidlo. Existujú aj špeciálne podpory pre klenby. Ich veľkosť si zvolíte podľa výšky podpätku. Ak máte problém s kladivkovými prstami na nohách, vyskúšajte nalepovacie gélové vložky pod prsty. So správnym výberom týchto pomocníkov vám určite pomôžu vo všetkých predajniach obuvi v Bory Mall.


Nohy ako v bavlnke

Tuhej nepohodlnej topánke, ktorá nedopraje nohe žiadnu voľnosť, nepomôžu ani vyššie spomenuté vložky. Preto nezanedbajte ani výber lodičiek. Etiketa nariaďuje mať na plese topánky na opätku. Zabudnite na sandále, platformy alebo baleríny. Opätok by mal mať minimálne tri centimetre. Neodporúčajú sa ani lodičky s otvorenou špičkou. Farbu topánok zlaďte k farbe šiat. V minulých rokoch boli hitom lodičky telovej farby, obuť si však môžete aj jednofarebné topánky a samozrejme čiernu klasiku. Výhodou čiernych lodičiek je, že vydržia viac sezón a hodia sa takmer k akýmkoľvek šatám. Nádherné kúsky nájdete v Bory Mall v predajniach CCC, Baťa, Deichmann a Humanic.

lodicky.jpg

Pohodlná spodná bielizeň

Máte sa zabávať a tancovať, ale vás pri každom pohybe škriabe ramienko na podprsenke, alebo vás rozčuľujú neposlušné nohavičky? V takom prípade sa budete môcť len ťažko uvoľniť a vychutnať si príjemný večer. Oplatí sa preto myslieť nielen na krásne šaty, ale aj to, čo sa skrýva pod nimi. Nevynechajte preto nákup pohodlnej spodnej bielizne v obchodoch ako Lisca, Madam Podprsenka, Calzedonia či Intimissimi. Uvidíte, že tým potešíte nielen seba, ale aj vášho partnera.

body.jpg

Pohodlné nemusí znamenať neatraktívne. Dôkazom je aj táto sexi podprsenka.


Dress code

Nie každý ples má také striktné pravidlá ako Ples v opere. Je vhodné riadiť sa požadovaným dress kódom, ktorý býva uvedený na pozvánke. White tie znamená, že ide o ples, kde treba dodržať všetky formálne pravidlá. Muži musia mať frak a ženy dlhé šaty, lodičky s pančuškami a v prípade krátkych rukávov na šatách aj rukavičky. Black tie je o niečo menej formálnejší. Mužom stačí smoking a ženy si môžu dovoliť aj sandále alebo lodičky s otvorenou špicou. V tom prípade si ale zabudnite na silonky.
 

Niečo malé do ruky

Na ples by ste mali mať čo najmenšiu kabelku. Ideálne sú listové alebo takzvané clutch kabelky. Môžu byť s tenkým retiazkovým popruhom cez rameno, s pútkom na ruku alebo len do ruky. Ak chcete niečo netradičnejšie, povolené sú aj kabelky v tvare vrecúška šité zo saténu alebo hodvábu. Krásne kúsky nájdete v predajniach Lara bags a H&M.

kabelka.jpg

Bodka na záver

Nie nadarmo sa hovorí, že vlasy sú korunou krásy. Darmo budete mať tip top styling, ktorý vám pokazia neupravené vlasy. Tie by mali byť vyčesané, alebo minimálne doplnené sponami. Pri takej udalosti ako je ples sa vám určite oplatí zveriť sa do ruky odborníkov a navštíviť kadernícky salón. V Bory Mall nájdete rovno dva – kaderníctvo Klier na prvom podlaží a Lara Beauty na druhom poschodí.

Foto: Archív firiem