Chlad ide zospodu

Jednoznačne sa vám táto veta ozýva v ušiach, odkedy ste boli malé. A teraz, keď ste dospelé, ste určite postrehli, že je to pravda. Nepodceňujte preto kvalitnú obuv, ktorá udrží vaše nohy v teple. Základom je vybrať si topánky s čo najhrubšou podrážkou, ktorá bude izolovať vašu nohu od studeného chodníka. Keď je táto záležitosť vybavená, zvyšok si môžete vyberať podľa svojich preferencií. Či už to budú tenisky, čižmičky po členky alebo po kolená. Čím ste zimomravejšia, tým vyššie topánky si vyberte. A nezabudnite na to, aby boli dobre zvnútra zateplené. Množstvo čižiem má totiž kožušinu len zvrchu a miesto na chodidlo je chránené len tenkou vrstvou látky.

img-2455.jpg

Pri vrstvení je menej viac

Intuícia káže obliecť si cez zimu to najhrubšie, čo doma máme. Týmto však docielite jedine to, že budete vyzerať ako snehuliak. Dôležité totiž je, aby ste medzi svojou pokožkou a látkou, a tiež medzi každou ďalšou vrstvou, vytvorili vzduchové vrstvy. Tie vás zahrejú ďaleko viac ako obyčajný hrubý kus šiat bez dobrej izolácie. Vrstvite preto radšej niekoľko tenších vrstiev na seba. Začnite kvalitnou termobielizňou s dlhým alebo krátkym rukávom. Pokračujte pleteným svetríkom, tento rok sa vrátili do módy oversize s veľkými gombíkmi. Pod nohavice si oblečte jemné pančušky, ktoré vám vytvoria vrstvu, o ktorej nebudete ani tušiť. Nezabudnite ani na teplé ponožky. Obzvlášť pri pančuchách máme tendenciu si ich neobliecť, keďže už akoby sme ich mali. Myslite však na to, že nohy sú v zime problémovou partiou.

shutterstock-152306477.jpg

Jednou z najtrendovejších vrstiev posledných rokov, ktorej využitie sa prelína z jesene do zimy, je vesta. Krásne kožušinové vesty rôznych dĺžok môžete nosiť hneď niekoľko ročných období a skombinujete ich s čímkoľvek. Na jeseň poslúžia namiesto bundy a v zime zahrejú ešte o čosi viac. Nebojte sa experimentovať, vesty oživia každý outfit!

Investujte

Aj keď sa zdá, že vytvorením niekoľkých tenších vrstiev máte dostatočnú ochranu proti zime istú, nie ste ešte úplne zachránená. Nie je vrstva ako vrstva. Ľahké materiály a polyesterové tkaniny vás nezahrejú, rovnako ako nekvalitný tenký kabát. Dbajte preto na výber materiálu a radšej investujte do kvality. Vyberajte si z prírodných materiálov, najlepšie na zimu sú práve vlnené kúsky. Must have každej ženy je okrem zimnej bundičky nádherný dlhý kabát. Dnes sa už jeho využitie netýka len elegantných outfitov do práce a na vianočné večierky. Stáva sa z neho aj doplnok športového looku a ľahko ho skombinujete aj s teplákovou súpravou. Vybrať si môžete jednofarebný, vzorovaný alebo siahnite po trendy kúsku s balónovými rukávmi. Samostatnou kategóriou sú teddy kabátiky, ktoré pôsobia roztomilo a vďaka poriadnej vrstve kožušinky poriadne zahrejú.

Unknown

Zakryte problémové partie

Tentokrát máme na mysli krk, zápästia a členky, ktoré sú v prípade obliekania tými najpodceňovanejšími. V zime preto doplnky nadobúdajú omnoho dôležitejšiu úlohu v outfite ako len módnu. Doprajú nám dostatok tepla na miestach, kde oblečenie nestačí. Nezabúdajte preto na rukavičky ani na poriadny šál. Túto sezónu sú v kurze pletené rukavice, ako aj staré známe palčiaky. V zladení s čiapkou z rovnakého materiálu a v uletených farbách sa z nich stáva neprehliadnuteľný doplnok. Ak ste elegantnejší typ, nešetrite na rukaviciach z kože. Skvelo sadnú na ruku a zároveň sú dostatočne odolné na každodenné nosenie. A zo šálov, tak nenávidených v detstve, sa dnes stal natoľko trendy kúsok, že je kľúčovým prvkom zimného outfitu. Zaobstarajte si preto hneď niekoľko modelov rôznych farieb a vzorov. Zamerajte sa hlavne na dlhšie a objemnejšie šály, ktoré si môžete voľne spustiť po dĺžke kabáta alebo sa do nich poriadne zababušiť.

shutterstock-758229367.jpg

Napokon všetko farebne zlaďte

Tak ako vždy, posledným krokom k dokonalosti je farebné zladenie. Tejto zime vládnu všetky farby, bez rozdielu. Najviac je však trendy citrónová žltá a všetky možné žiarivé odtiene zelenej. Novinkou tejto zimy je monochromatický look, a teda odklon od kombinovania 2 – 3 farieb k jedinej. Klasikou je celočierny outfit. Tento rok však letia žiarivé farby. Ak ste rady stredobodom pozornosti, skúste si obliecť zelený či ružový jednofarebný outfit. Určite budete neprehliadnuteľné. Obľúbené sú však aj rôzne vzory, pásiky alebo káro. Určite by vo vašom šatníku nemal chýbať ani takýto kúsok. Tak vidíte. Obliecť sa teplo a aj štýlovo je možné, ak na to idete správne. Ak vám tie správne a kvalitné kúsky v šatníku chýbajú, príďte k nám do Bory Mall. V novej módnej predajni Woman's si zaobstaráte všetko, čo na pohodlnú zimu potrebujete.

Zdroj: Woman's