ladvinka-ako-ju-nosit-bory-mall-blog-2.jpg

Vznik najpraktickejšej kabelky zo všetkých siaha do 50tych rokov a bola navrhnutá práve pre svoju funkčnosť. Viazala sa okolo pása a bola tak vhodná pre ľudí, ktorí potrebovali mať voľné ruky - čiže cyklisti, lyžiari, turisti v horách..) V 80tych rokoch bola obrovským hitom spolu so šušťákmi (čo si možno mnohí pamätáte), v 90tych rokoch si s ňou fičala mládež na diskotékach a potom jej sláva na dlho zanikla.

ladvinka-ako-ju-nosit-bory-mall-blog-3.jpg

V roku 2017 ju prinavrátilo niekoľko veľkých módnych domov ako Chanel či Luis Vuitton v oveľa elegantnejšej a chic forme, než bol jej koženkový predchodca. Plus - dnes sa nosí aj krížom cez prsia, nielen okolo pása, a niekedy dokonca i len tak na plece, ako klasická kabelka. Na tento trend reagovali aj ostatné módne značky a tento módny doplnok sa rozšíril po celom svete. Verejnosť bola najprv skeptická, no praktickosť a nový dizajn je presvedčivejší, než predsudky.


Nebojte sa siahnuť po ľadvinke, no držte sa týchto pár pravidiel:


1. Nosiť ju môžete doslova ku každému outfitu, no treba vybrať tú správnu. K elegantnejšiemu voľte menšiu verziu z pravej kože a dajte si ju skôr okolo pása.

ladvinka-ako-ju-nosit-bory-mall-blog-4.jpg


2. K športovým a casual outfitom ju môžete nosiť i cez prsia, tu pokojne experimentujte s materiálmi a vzormi.

ladvinka-ako-ju-nosit-bory-mall-blog-5.jpg


3. Ak máte širší pás, ľadvinka naň viac upozorní. V taktom prípade voľte menšiu verziu krížom bez prsia - ideálne jednofarebnú bez aplikácií.

ladvinka-ako-ju-nosit-bory-mall-blog-6.jpg


4. Ak máte veľké poprsie, ľadvinku si dajte buď krížom smerom nadol alebo okolo pása.

          ladvinka-ako-ju-nosit-bory-mall-blog-7.jpg

Je to síce veľký trend, no nesiľte ho za každú cenu, ak sa naň necítite. V takom prípade je vždy lepšie siahnuť po osvedčenej klasike v podobe kabelky.
 

Aj v Bory Mall sme pre vás našli pár takýchto trendy doplnkov, s ktorými si môžete oživiť šatník:

ladvinka-ako-ju-nosit-bory-mall-blog-8.jpg

Zdroj: 1,2,3 - H&M, 4,5 - Mohito, 6,7,8 - Reserved


Ak si sa dočítal až sem, určite sa ti zapáčia aj vychytávky a novinky, ktoré nájdeš na našom  FacebookuInstagrame. Takto ti nič neunikne a získaš prehľad zo zaujímavého sveta Bory Mall.