Leto bude patriť krátkym účesom

Ak ste sa samy seba či svojho okolia celý čas pýtali: ostrihať či neostrihať, tak máme pre vás jednoznačnú odpoveď: Ostrihať! Profesionálni stylisti sa zhodujú na tom, že ak sa pred týmto letom rozhodnete osviežiť svoj účes kratším strihom, určite neurobíte krok vedľa. Máte okrúhlu tvár? Zvoľte si dĺžku vlasov aspoň po plecia. Ženy s oválnou tvárou si môžu dovoliť ostrihať vlasy až po bradu a tie z nás, ktoré majú hranatejšiu tvár by si mali vybrať niečo medzi. Krátke vlasy vyzerajú skvelo, či sú už rovné, prestrihané, vlnité či kučeravé, tak sa nebojte a skracujte, čo vám hrdlo ráči.

shortcut-collage.png Zdroj: elle.com

Krátke strihy sú veľmi jednoduché na úpravu a údržbu, často si vystačíte iba s obyčajným lakom na vlasy. 


Vlasy postrapatené letným vánkom

Najnovším trendom, ktorý tento rok hýbe svetom účesov sú doslova strapaté vlasy. Neznamená to, že sa máme prestať česať, práve naopak, na to, aby sme dosiahli ten správny „strapatý look“ je potrebný starostlivý styling. Vlasy akejkoľvek dĺžky by mali byť mierne zvlnené, objemné, s niekoľkými vrstvami, prestrihanými končekmi a často i doplnené o ofinu. Nezáleží na tom, akú farbu vlasov si k tomuto strihu vyberiete, alebo aký typ tváre máte, tento účes je taký univerzálny, ako len môže byť. rachel-collage.png Zdroj:allure.com

Aby ste dosiahli tento hravý look bez námahy, použite vosk na vlasy v spreji na končeky a stredné dĺžky vlasov, ktorý pekne rozdelí vlny a vytvorí objem bez toho, že by sa vlasy polepili.


Ofina ako z tých rokov sedemdesiatych

Ruku na srdce, ženy, ktorá z nás sa nikdy nepohrávala s myšlienkou na ofinu? Tie odvážnejšie z nás sa na to už odhodlali a vyzerali s ňou báječne, iné zas svoje rozhodnutie trpko oľutovali. Pre tie z vás, ktoré ešte stále rozmýšľate nad ofinou, tu máme nový módny trend: tzv. „závesová ofina“, čo znamená dlhšiu ofinu, rozdelenú v strede napoly a odhrnutú na strany doslova ako závesy. Dobrou správou je, že tento typ ofiny sa hodí takmer všetkým tvarom tváre i dĺžkam, štruktúram i farbám vlasov. Tento účes pôsobí bezstarostne a nenáročne a taká je i jeho úprava.

ofina-collage.png Zdroj:allure.com

Ofinu je dobré pred finálnou úpravou trochu ošetriť tužidlom, aby držala tak, ako by ste si predstavovali.
 

Nechajte to na svoju kaderníčku

Stále si nie ste istá, aký účes by sa vám hodil a osviežil váš letný look? Obráťte sa na profesionálov a spýtajte sa priamo svojej kaderníčky, tá už istotne bude vedieť, čo sa nosí a v akom účese budete vyzerať chic. Navštívte kaderníctvo Klier alebo Lara Beauty priamo u nás v Bory Mall a odíďte ako nová, štýlová.