Jednoducho krása

Načo si komplikovať život, keď môže byť taký jednoduchý? Základným pravidlom minimalizmu je jednoduchosť. Tá sa prejavuje predovšetkým už v samotnom strihu, ktorý je ležérny, uhladený, bez akýchkoľvek presných línií, obtiahnutých či vypasovaných prvkov. Niekomu sa to zdá obyčajné, iní v tom vidia krásu. Čisté tvary, trenčkot, klasická košeľa, rovné šaty, áčková sukňa, mokasíny. To je všetko, čo nám na vytvorenie dokonalého štýlu stačí.

Easy-Elegance-2.jpg Zdroj: Mohito
 

Farby sú základ

Poďme k farbám. Podobne ako pri strihu, aj farby budeme voliť jednoduché, a teda prím budú hrať takzvané základné farby. Čierna, biela, béžová, modrá a sivá. Viac nám netreba. Tieto farby spolu dokonale ladia, takže ich môžete kombinovať akokoľvek, chybu určite neurobíte. Ideálne je ladiť sa do outfitov v týchto farbách tón v tóne alebo monochromaticky, čo znamená, že ak celý look bude v jednej a tej istej farbe, robíte to správne.

minim-collage.png Zdroj: zľava Reserved, H&M
zľava Mohito, H&M
 

Back to basics

Návrat ku koreňom. Aj tak by sa dal charakterizovať minimalistický štýl. Opäť vyťahujeme zo skríň rovné čierne rifle, členkové čižmy, obzeráme sa po veľkých hrubých svetroch, žehlíme košele, zháňame mokasíny. Tieto všetky  na prvý pohľad obyčajné kúsky sú tie, ktoré prežili v móde všetko a zachovali si svoje zaslúžené miesto v našich šatníkoch. Vysvetlenie je jednoduché: sú minimalistické. A to z nich robí nadčasové, pohodlné a univerzálne oblečenie, ideálne na vytvorenie kapsulového šatníka.

minim2-collage.png Zdroj: Zľava H&M, Reserved, H&M
 
 

Minimalizmus nie je nuda

Niekto by mohol povedať, že nosiť stále tie isté farby a strihy je nuda. Opak je však pravdou. Minimalizmus je sofistikovaný, elegantný a kreatívny. To, že sa vyhnete extravagantným výstrelkom neznamená, že nebudete ohromujúco štýlová. Všetky minimalistické kúsky sú navzájom ľahko kombinovateľné, takže sa nemusíte báť prešľapov a slobodne môžete tvoriť ohromujúco sofistikované outfity, vhodné do každého šatníku, veku či ročného obdobia.

3-collage.png Zdroj: Mohito