Pantone je plný nádeje

Pantone každoročne vyberá farbu roka, ktorá sa potom stáva trendom v umení, dizajne aj v móde. Tento rok chceli, aby farba nebola len pre oči, ale aby rozprávala. Farbou roka sa stala Veri Peri, ktorá prináša posolstvo o nádeji v ťažkých časoch. Oblečte sa do tohto odtieňa a vedzte, že okrem neprehliadnuteľnosti budete podporovateľom krásnej myšlienky. Aj túto sezónu sú trendy jednofarebné outfity, preto nezabudnite ladiť od hlavy až po päty.

blog7.png

Farba roka 2022 je dôkazom, že svetu módy stále vládne pestrosť. Obchody sú plné neónových búnd, kabátov, nohavíc, topánok aj doplnkov. Buďte odvážna a zažiarte v kolektíve v outfite v niektorej z ďalších výrazných sezónnych farieb pre jar 2022, napríklad v kanárskej žltej, hot pink, limetkovej zelenej či žiarivej zelenej. V Calliope milujú farby a vy si ich zaľúbite tiež!

Párty look na celý deň

Ktovie, či je to pandemickou situáciou, kvôli ktorej boli kluby a bary dlhodobo zatvorené a návrhári sa rozhodli tento deficit dobehnúť, každopádne sa stali prvky známe z party looku jedným z kľúčových trendov jari a leta 2022. Do ulíc každodenného života prenikajú hlavne vo forme strapcov. Nebojte sa vyjsť na kávu či do práce v sukni so strapcovitým lemom alebo v šatách, ktoré sú nimi pokryté od vrchu až po spod. Zvoľte kožené či semišové krátke bundičky so strapcami v jemne kovbojskom štýle. V oblečení s týmto prvkom budete neprehliadnuteľná! Dodávajú totiž módnym kúskom dynamiku vďaka neustálemu pohybu počas chôdze.

Ak si netrúfate na tento kus extravagancie, zostaňte pri jej menej nápadnom, ale rovnako zaujímavom variante – crop topoch a šnúrkach. Príďte si do Sinsay po top so zipsom na dekolte, alebo zvoľte elegantný kúsok z House s prekríženými šnúrkami okolo pása či na chrbte.

blog2.png

Ukážte kúsok kože

Túto jar vám horúco určite nebude! Dôvodom sú výstrihy, ďalší z trendov tejto sezóny. Tento prvok mal svoje miesto v šatníkoch už počas minulej sezóny, no vracia sa opäť, vo väčšom štýle a vo väčších rozmeroch. Výstrihy budú všade! Nájdete ich na džínsoch a sukniach namiesto vreciek, po stranách a na chrbte dlhých šiat alebo v rôznych iných originálnych tvaroch ako súčasť topov. Zadovážte si v Lindex či v Lindex jeden z týchto kúskov do svojho šatníka a oslávte ním prvé teplejšie jarné dni.

IMG_1863.jpg

S trendom odhaľovania súvisia aj ďalšie kľúčové prvky tejto jari. Sú to ultramini sukne, návrat bedrových džínsov a módne kúsky z priesvitných materiálov. Jar a leto 2022 jednoducho praje odvážnym.

blog3.png

Maximálne pohodlie v maxi kúskoch

Už je to nejaký ten rok, čo sa začal v móde klásť dôraz na tajomnosť tvarov. Obtiahnuté nohavice nahradili boyfriend džínsy a upnuté tielka zas široké tričká a mikiny. Oversized oblečenie si obľúbilo mnoho žien, a to nielen tak pre nič za nič. Nie je totiž nič lepšie, ako cítiť sa komfortne a trendy zároveň. Aj na jar 2022 tento trend v obmedzenej podobe pokračuje. Napríklad zvonové džínsy, nohavice s rovným strihom alebo trenčkot či bundu, do ktorej sa celá zabalíte.

Oversized trend túto jar preniká do ďalších prvkov, napríklad k topánkam, čoho výsledkom sú platformy, a tiež ku kabelkám. Zabudnite na mini kabelky a zaobstarajte si poriadne veľký kúsok z predajne H&M či Mohito, do ktorého sa zmestí úplne všetko. Maxi kabelka je jednoducho must have! Viete ju používať každý deň, či idete len do práce, na nákup alebo na predĺžený víkend do hôr. A spoločne s prvým slnkom si nezabudnite chrániť svoj zrak. Zadovážte si skvelé maxi slnečné okuliare!

blog5.png

A teraz vážne!

Z pánskeho štýlu sa po boku oversized oblečenia nesie do ženskej módy aj oblekový trend. Zabudnite na nudné kostýmy a zažiarte v elegantnom dámskom obleku vo výraznej farbe. Alebo vymeňte sako za dlhú vestu a celý outfit doplňte nude trenčkotom. Samozrejme, nezabudnite na lodičky. Obujte si buď klasické, alebo na platforme. Ak budete chcieť doplniť svoj výzor niečím špeciálne ženským, prehoďte si cez hlavu vzorovanú šatku ladiacu s farbou kostýmu a maxi slnečnými okuliarmi. Tak si poďte nájsť tento žiarivý kúsok do Reserved a potom, ako sa hovorí: „Suit up!“

blog6.png

Tak čo, ktorý trendy kúsok bude túto jar váš obľúbený? Strapcová sukňa, výrazné ružové sako, obrovská kabelka alebo šaty v odtieni veri peri rozsievajúce nádej? Doplňte svoj šatník a nehasnúce klasiky v ňom pár sezónnymi kúskami.