1. Vo svojej koži

Myslíte si, že koža patrí len k jesenným a zimným outfitom? Dnes už tomu tak nie je. Tento rok sa módni návrhári rozhodli vyjsť s kožou na trh už na jar. A nie len s takou hocijakou. Hitom tohtoročnej jari budú kožené kúsky pestrých farieb a strihov. Skúste zaradiť do šatníka koženú sukňu, nohavice, vestu či sako. Široký výber búnd ponúka naša prevádzka Kara.

koza_world_kolaz.jpg

Ak sa v pravej koži necítite ako „vo svojej koži“, nahraďte ju jednoducho imitáciou. Navyše je to aj viac eko. Vybrané kúsky nájdete v Calliope a Lindexe.

koza_BM_kolaz.jpg

 

2. Zaviažte sa byť štýlová

Aj keď jarné počasie ešte len začína, na mólach módnych prehliadok sa začínajú objavovať topánky zaváňajúce letom. Snáď aby ho privolali, návrhári prišli s najnovším trendom – šnurovacími topánkami. Ak chcete teda kráčať s dobou, začnite kráčať v sandálikoch či lodičkách, ktoré sa vám budú ovíjať okolo členkov.

wrap_kolaz.jpg

Trendy lodičky kúpite v Humanicu.


3. Transparentnosť je in

Aj v móde je čím ďalej, tým viac v kurze byť transparentným a nič neskrývať. Odhaľte svoje jarné ja v jemnulinkých materiáloch, ktoré viac ukazujú ako skrývajú. Zaexperimentujte s pestrofarebnými látkami, ktoré sa dajú jednoducho aplikovať takmer na čokoľvek.

sheer_kolaz.png


Nech sa už rozhodnete pre blúzku, sukňu či šaty, jednoznačne budete neprehliadnuteľná. Priehľadnú bundičku kúpite v C&A, šaty v Desiqual.

sheer_BM_kolaz.png


4. Puff rukávy

Bez akéhokoľvek nafúknutia môžeme povedať, že trend veľkých „puff“ rukávov nikdy tak celkom nevyšiel z módy. Jarné kolekcie pre rok 2020 sú toho jasným dôkazom. Opäť sa na mólach objavujú modelky s grandióznymi rukávmi, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani princezné.

puff_kolaz.png


Nebojte sa trochu zaexperimentovať, rôzne variácia tohto trendu nájdete v H&M.

7.jpg

5. Maximálne jarná

Ako dať najavo maximálnu radosť z príchodu jari? Predsa maximálnymi prírodnými vzormi na oversized kúskoch. Túto jar sa jednoznačne môžete riadiť heslom: viac je vždy viac. Či už pôjde o vzory, veľkosti, farby či materiály. Nezabudnite ani na doplnky, IN budete s kabelkou v maxi veľkosti alebo pripomínajúcou croissant.

maxi_kolaz.png


Jar klope na dvere, tak ukážte maximálnu radosť v kvietkovaných maxi šatách. Inšpirujte sa v obchodoch Desiqual a Reserved.

maxi_BM_kolaz.png


6. Preveste cez seba vestu

To by ste neuverili, aký módny kúsok aktuálne zažíva veľký comeback – vesty. Vesta je ideálny doplnok outfitu na prechodné obdobia, akými sú jar a jeseň, keď ešte nie je ani veľmi teplo, ale už nie je taká zima.

vest_kolaz.png


Ak sa rozhodnete svoj look urobiť elegantnejším, určite siahnite po veste. Jej nadčasová štýlovosť dostane akýkoľvek outfit na úplne iný level.

vest_BM_kolaz.jpg

Kúpite (zľava) v prevádzkach Mohito a Reserved.


7. Šik šesťdesiatych rokov

Móda sa neustále opakuje a trendy jari 2020 sú toho jasným dôkazom. Opäť je načase vytiahnuť zo skrine kúsky ako zo 60. a 70. rokov. Na nedávnych módnych prehliadkach sme mohli vidieť modelky vo farbách i vzoroch, ako vystrihnutých z plagátov minulého storočia.

70s.jpg


Nemusíte sa báť, túto jar bude retro zase in. Určite si vyberiete v H&M či Desiqual.

70s_BM_kolaz.jpg


Ak chcete túto jar zahviezdiť, určite sa nesmiete báť experimentovať so vzormi, materiálmi či farbami. Predovšetkým pamätajte na to, že rok 2020 patrí prírode, tak sa nebojte čerpať z nej inšpiráciu a popustite uzdu svojej fantázii. Aj farby tejto jari budú prírodné: šafránová žltá, pažítková zelená, pomarančovo oranžová či morská modrá. Príďte sa poprechádzať do obchodov v Bory Mall, u nás si zaručene vytvoríte look, za ktorý by sa nemusel hanbiť žiaden módny návrhár.


Zdroj foto: Vouge, Harpers Bazaar, Glowsly, Marie Claire, Glamour magazine, vybrané značky