Dobré umyté vlasy = krásne vlasy

Zdravé vlasy sú lesklé, pevné a dobre sa rozčesávajú. Naopak, poškodené vlasy sú porézne, zle sa rozčesávajú, chýba im lesk a pri teste citlivosti sa v rukách doslova lámu. Základom starostlivosti o vlasy je preto správne zvolená kozmetika, ktorá vyhovuje vášmu typu vlasov, a ich správne umývanie. Ako naň?

- Šampón by ste mali napeniť v dlaniach a zamerať sa predovšetkým na umytie pokožky hlavy.

- Oplachovaniu by ste mali venovať trikrát viac času ako umývaniu, aby ste z vlasov a pokožky dostali všetky prípravky. Dobre umytý vlas je na dotyk trochu drsnejší.

- Mokré vlasy sú citlivé, preto by ste ich nemali šúchať v uteráku, ale zabaliť do turbanu, a neisť spať s mokrými vlasmi alebo ich sťahovať dogumičky.

- Umývaciu rutinu môžete doplniť o kondicionéry, regeneračné krémy či masky. Za pravidelnú starostlivosť sa vám vaše vlasy odvďačia pružnosťou a hodvábnym leskom.

V LARA BEAUTY kladú dôraz na ochranu vlasov aj pred použitím tepla na vlasy - fúkaním, žehlením či vlnením - použitím termo-ochranných krémov, ktoré pomáhajú proti krepovateniu vlasov a dodávajú im lesk.

spojenie.jpg

Vlasy si s letom nerozumejú

Zatiaľ čo my si na dovolenke pri mori či bazéne oddýchneme a načerpáme novú energiu, naše vlasy si slanú či chlórovanú vodu a UVžiarenie vôbec neužívajú. Ako im letné chvíle uľahčiť?

- Snažte sa neumývať si vlasy každý deň, v prestávkach stavte na suchý šampón, ktorý čas medzi umývaniami predĺži.

- Pri umývaní siahnite po šampónoch špeciálne určených pre vlasy namáhané slnkom. A aj ak sa im počas roka vyhýbate, v lete pridajte tiež výživné kondicionéry, masky a oleje.

- Počas pobytu na slnku ochránite vlasy a pokožku hlavy aj nosením pokrývky hlavy.

- Po dovolenke si doprajte odbornú starostlivosť, v salóne LARA BEAUTY vašim vlasom doprajú všetko potrebné.

Tip pre blondínky: Ak sa vaše vlasy vplyvom chlóru menia zo žiarivej blond na zelenú, skôr ako sa ponoríte do bazéna, namočte si vlasy dôkladne pod sprchou. Mokré nebudú absorbovať tak veľa chlóru.

Trendy nielen na leto

Každý rok so sebou prinesie niekoľko trendov ako v obliekaní, tak aj v zostrihoch. V súčasnosti sú v lete obľúbené long bob, dlhý zostrih s minimálnym prestrihaním v dĺžkach a účesy s efektom „beach wave" - čiže prirodzených vĺn akoby od mora. Okrem toho je v roku 2021 celkovo populárne zosvetľovanie, minimálne prestrihávanie a vlny. Čím väčšie, tým lepšie. Uplynulé roky priniesli niekoľko ikonických zostrihov. Tak, ako sa v minulosti do salónov chodievalo s fotkami Victorie Beckham či Jennifer Aniston, dnes majú dámy vo svojich telefónoch uložené predovšetkým fotky vlasov s prepracovanou technikou Balayage. Ide o kreslenie voľnou rukou na vlasy s dokonalým tieňovaním dostratena. Touto technikou zosvetľovania sa docieli prirodzený a moderný vzhľad vašich vlasov.

kadernictvo_zena.jpg

Pri farbení či zosvetlení vlasov si môžete v salóne LARA BEAUTY v Bory Mall dopriať ošetrenie Metal Detox, ktoré neutralizuje kovy vo vnútri vlasového vlákna a vlasy chráni. Jeho výhodou je napríklad stálosť farby a ochrana pred lámavosťou. Samostatne alebo popri Balayage technikách môžete vyskúšať aj Smartbond ošetrenie na posilnenie vlasov a ošetrenie ich vnútorných väzieb.

Inšpirujte sa na instagrame LARA BEAUTY a naplánujte si počas nákupov v Bory Mall aj zaslúženú chvíľku pre seba a svoju korunu krásy.

Zdroj: Lara Beauty