Dvojfázové čistenie pleti sa inšpirovalo odličovaním kórejských žien, pretože práve tie sa môžu pochváliť skutočne porcelánovo čistou a hladkou pokožkou, ktorú si zachovávajú až do vysokého veku. Okrem genetiky je to spôsobené aj ich precíznou starostlivosťou o pleť. Ako sa teda správne odličovať?
 

Každovečerný rituál

Že ste si dnes nedali na seba žiaden mejkap a preto sa večer nemusíte odličovať? Chyba! Nezabudnite, že na pleť pôsobia aj nečistoty z okolia a koža taktiež produkuje maz. Ak sa večer neodlíčite, nečistoty sa usadia v póroch a dochádza k ich rozšíreniu a tvorbe čiernych bodiek. Nečistená pleť má tiež sklon k rýchlejšiemu starnutiu a to je už dosť dobrý dôvod nezabudnúť na večerné odličovanie.
 

Milované oleje

Ako už samotný názov napovedá, dvojfázové čistenie pleti prebieha v dvoch častiach. Prvá fáza sa zameriava na odstránenie mejkapu a nečistôt. Na túto fázu sa používajú odličovacie oleje alebo čistiace mlieko s olejovým základom. Práve mastný základ na seba viaže nečistoty a postará sa o ich dokonalé odstránenie.


Vyskúšajte napríklad:

odlicovnie_collage.png

Čistiaci olej Balea, DM Drogerie Markt, 2,79 €
Upokojujúce odličovacie mlieko, Yves Rocher, 7,90 €
Hĺbkovo čistiaci gél, Yves Rocher, 6,30 €
Odličovacie mlieko Sedmikráska, Manufaktura, 8 €


Produkty nad 20€

Bory_w10_odlic_drahe_kolaz.png

Tonikum Biotherm Care Biosource, Marionnaud, 23,50 €
Odličovacie mlieko Thalgo Eveil a la Mer, Marionnaud, 24,50 €
Čistiaci olej Matis Reponse Jeunesse, FAnn Parfuméria, 32 €
Čistiaca pena Juvena Pure Cleansing, FAnn Parfuméria, 24,50 €


Dôležitý je aj spôsob

Pre správne odlíčenie nestačí použiť iba kvalitné prípravky. Dôležité je aj ako pri odličovaní postupujete. Ak systémom, chcem to mať čo najskôr za sebou a preto vatovým tampónom doslova drhnem maskaru z mihalníc, asi vás veľmi nepotešíme. Výsledkom totiž bude ich väčšia lámavosť. Správne by ste mali vatovým tampónom s mliekom alebo odličovacím olejom odstrániť najprv mejkap z očí. Maskaru odstráňte smerom odhora dolu a potom nasledujú očné tiene, ktoré odstraňujete krúživými pohybmi. Kožu príliš nenaťahujte. Keď už máte okolie očí čisté, postupujte od stredu tváre smerom von. Na záver si nechajte krk, pričom začnite odspodu smerom k brade. Zvyšky odličovacieho mlieka opláchnite vodou a prejdite k druhej fáze čistenia, kedy si jemne prejdite tvár vatovým tampónom s pleťovým tonikom, alebo micelárnou vodou.
 

Perfektní pomocníci

Na to, aby ste pleť dobre očistili od mejkapu a nečistôt musíte použiť viac vatových tampónov. Zabudnite na rozpadajúce sa tampóny púšťajúce vlákna, ktoré vám ostanú na pokožke. Zvoľte jemné tampóny s pevnou štruktúrou. Ideálne je siahnuť po ekologických viackrát použiteľných odličovacích tampónoch. Sú z bavlny alebo bambusu, jemné k pokožke a navyše ich môžete po použití oprať v práčke a použiť znovu. Kúpite ich napríklad aj v predajni DM Drogerie Markt.

2sis.png

Zdroj: 2sis

Ak chcete svojej pleti dopriať luxus ako z kozmetického salónu zaobstarajte si kefku na čistenie pleti. Odstráni zvyšky mejkapu aj odumretých kožných buniek. Na výber máte štetinovú kefku, ktorá čistí pleť pomocou vibračnej hlavice alebo sonickú kefku odstraňujúcu nečistoty pomocou sonických pulzov. V ponuke ich má napríklad aj Nay Elektrodom či Eta.

kefky_kolaz.png

 

Tak a teraz je vaša pleť pripravená na ďalšiu starostlivosť a tou je použitie nočného krému! :)
 
Všetky vyššie spomenuté predajne nájdete v našom obchodnom centre Bory Mall! Staráme sa o vašu krásu!


Foto: archív firiem


Ak si sa dočítal až sem, určite sa ti zapáčia aj vychytávky a novinky, ktoré nájdeš na našom Facebooku a Instagrame. Takto ti nič neunikne a získaš prehľad zo zaujímavého sveta Bory Mall.