Čo je to deep oiling?

Deep oiling predstavuje aktuálny trend, ktorý stimuluje rast vlasov. Efektívna metóda starostlivosti kombinuje rôzne výhody, ktoré docielite využívaním napríklad rozmarínového oleja na vlasy alebo ďalších druhov. Základom je mať kvalitný olej na vlasy, ktorý sa v pravidelných intervaloch aplikuje na vlasy. Účinnosť si získala fanúšikov takmer okamžite.


Aké výhody deep oiling prináša?

Vytvorte si jednoduchú rutinu v starostlivosti o vlasy a užite si výhody deep oilingu.

Rýchlejší rast vlasov

Pravidelným aplikovaním výživného oleja na vlasy dosiahnete podporu rastu vlasov. Vďaka vmasírovaniu oleja do pokožky sa zlepší prietok krvi vo vlasovej pokožke. Celý proces stimuluje vlasové folikuly, vďaka ktorým začnú vlasy rásť rýchlejšie.

Hydratácia a výživa

Výber oleja je veľmi podstatný. Vhodný olej na vlasy dokáže hydratovať nielen samotnú štruktúru vlasov, ale aj vlasovú pokožku. Hydratáciu potrebuje každý typ vlasov – od lámavých a suchých až po farbené či zdravé vlasy.

Posilnenie vlasov

Zloženie a účinné látky pomáhajú s posilnením vlasových buniek. Vnútorná výživa vlasu zamedzuje prípadnému lámaniu a štiepeniu končekov. Vyživené vlasy sú odolnejšie, pevnejšie a menej náchylné na poškodenie.

Kvalita a vzhľad

Rovnako, ako vyživujeme našu pleť a pokožku na celom tele, takým istým spôsobom by sme mali myslieť na výživu vlasov. Tie sa nám odvďačia krásnym leskom a jemnou štruktúrou. Zbavíte sa tak nepríjemných krepovitých vlasov a frizzy efektu.

Predajňa Manufaktura

Aký olej na vlasy je vhodný na deep oiling?

Chcete hydratovať a podporiť rast vlasov pomocou správnej a efektívnej starostlivosti? Prinášame vám 5 najobľúbenejších olejov na vlasy.

Rozmarínový olej na vlasy

Priaznivé účinky rozmarínu poznali už naše babičky. Rozmarínový olej na vlasy ma obzvlášť pozitívne vlastnosti vplývajúce na kvalitu vlasov. Vďaka pravidelnej aplikácii dokáže zabrániť vypadávaniu vlasov, podporiť rast vlasov a zlepšiť zdravie pokožky pri korienkoch vlasov.

Ricínový olej na vlasy

Pomoc s krásnymi a žiarivými vlasmi získate aj z ricínových bôbov. Ricínový olej na vlasy obsahuje dôležité látky, ako napríklad antioxidanty, minerály a vitamíny, vďaka ktorým sú vlasy výrazne zdravšie a pevnejšie. Olej má veľmi hustú konzistenciu, preto ho môžete zmiešať s olejom, ktorý je v tekutejšej forme.

Jojobový olej

Vedeli ste, že jojobový olej je perfektný pre vašu vlasovú pokožku? Je to najmä preto, že jeho chemická štruktúra sa najviac podobá oleju produkovanému na pokožke hlavy. Jeho zloženie je dokonalá kúra, ktorá vaše vlasy hydratuje hlboko vnútri a ošetrí vlasové folikuly.

Argánový olej

Poznáte zázračný marocký olej? Obsah výživných látok sa využíva pri ochrane pred teplom. Argánový olej je perfektný nástroj na letnú starostlivosť o vlasy. Nemá príliš mastnú konzistenciu, preto je možné ho využívať aj častejšie. Zloženie ocení každý, kto má problémy s krepovatením a suchými, lámavými končekmi.

Predajňa DM drogerie

Aký je postup deep oilingu?

Vyskúšať metódu deep oiling nie je žiadna veda a vyžaduje si len niekoľko krokov. Ako postupovať?

  1. Vyberte si správny olej na vlasy, ktorý bude mať vhodné zloženie. Dajte si pozor na alergiu na určité látky. Vhodný je napríklad rozmarínový olej na vlasy alebo ricínový olej na vlasy.
  2. Aplikujte určité množstvo oleja na vlasovú pokožku pri korienkoch. Jemne olej vmasírujte do pokožky krúživými pohybmi. Pri aplikovaní využívajte výhradne brušká prstov. Nechty by mohli v tomto prípade spôsobiť poškodenie vlasových folikul. Výživný olej môžete aplikovať aj po dĺžke vlasov. Nepoužívajte prílišné množstvo oleja.
  3. Zabaľte si vlasy. Využiť môžete uterák z jemných vlákien, prípadne aj staršie bavlnené tričko, ktoré už nepotrebujete, alebo obyčajnú fóliu. Vďaka vlasovému zábalu sa do výživnej olejovej kúry nedostane prach z okolia.
  4. Po aplikácii nechajte olej na vlasy absorbovať a dôkladne hydratovať vlasy. Zábal môžete nechať na hlave počas noci. Ak plánujete ísť ešte von, stačí si po hodine umyť.

Predajňa DM drogerie

Aké boli naše skúsenosti s deep oilingom?

Trendu starostlivosti sme neodolali a museli sme ho hneď vyskúšať. Alexandra z Bory Mall testovala viacero olejov na vlasy: Skúšala som jojobový olej, marhuľový a malinový olej od značky Botanica z predajne DM drogerie. Ovocné oleje mali dokonca využitie aj na pleť, čiže som odskúšala rovno aj účinnosť na pokožku.

Problémy s krepovitým efektom a lámavými končekmi trápia Alexandru už dlhodobo. „Vyskúšala som od skutočne drahej kozmetiky po rôzne rady starých mám. Zistila som, že jednoduchá a efektívna hydratácia dokáže skutočné zázraky.

Olejovanie a masáž korienkov realizovala zvyčajne 2 až 3-krát týždenne. Využívala primerané množstvo oleja, ktorý aplikovala aj po celej dĺžke. Následne si vlasy zabalila do uteráka z mikrovlákien a nechala pôsobiť.

Alexandra testovala oleje takmer 2 mesiace a výsledky pocítila po niekoľkých týždňoch: „Proces sa môže zdať zdĺhavý, avšak je veľmi účinný. Po približne 2 týždňoch som pocítila zlepšenie kvality vlasov. Boli jemnejšie na dotyk a žiarivejšie na pohľad. Dĺžku som nemerala na milimetre, avšak vlasy určite podrástli.“

Lara Beauty

Letný styling s Bory Mall

Ešte stále stíhate pripraviť svoje vlasy na letné dobrodružstvá. V predajni DM drogerie, Manufaktura alebo Lara Beauty nájdete produkty na vlasovú starostlivosť. Či už hľadáte olej na vlasy alebo masky a kondicionéry, v Bory Mall je všetko na jednom mieste.

Tešíme sa na vašu návštevu.