Po udalostiach Infinity War sa naši obľúbení hrdinovia snažia vyrovnať s faktom, že Thanos vyhladil polovicu populácie existujúceho vesmíru. Kapitán Amerika, Iron Man, Thor, a mnoho ďalších preživších protagonistov je postavených do bezvýchodiskovej situácie. Dokážu sa zmieriť s prehrou alebo sa postavia neprajnému osudu?


Marvel Studios sa pokúsili o niečo, o čom doteraz svet filmu nechyroval. Úspešne sa im podarilo prepojiť 22 samostatných filmov v rámci jedného spoločného sveta, do jednej veľkolepej série. Ide o megalomanský televízny seriál na plátnach kín a jeho záverečný diel sa pohrá s emóciami verných fanúšikov a plnohodnotne nadchne drvivú väčšinu divákov.
Režiséri, bratia Russovci, nám so scenáristami priniesli uspokojivé uzatvorenie príbehu postáv, s ktorými mnohí z nás prežili intenzívnych 11 rokov. Avengeri zaútočili nielen na svojich nepriateľov, ale aj na pocity publika po celom svete.


avengers.jpg.png

Zdroj: Marvel Studios


O zážitok sa postará nielen silná dejová línia, ale aj technická stránka filmu. Snímka bola natočená kamerami IMAX, ktoré v rovnomennej sále v Bory Mall doprajú obecenstvu až o 26% viac obrazu ako na bežných plátnach kín. Nezaostáva ani skvelý zvuk a hudba pod taktovkou uznávaného hudobného skladateľa Alana Silvestriho, ktorý má na svedomí aj prvých Avengers a ich hlavnú tému.
 
Avengers: Endgame je výnimočnou udalosťou filmovej histórie, ktorý môžeme prirovnať k ukončeniu prvej trilógie Star Wars či osmičky filmov Harry Potter. Užiť si túto snímku v kinách je nevyhnutné a my ju vrelo odporúčame! Príďte si ju vychutnať do CINEMAX v Bory Mall! Program premietania nájdete tu.
 

Ak si sa dočítal až sem, určite sa ti zapáčia aj vychytávky a novinky, ktoré nájdeš na našom  FacebookuInstagrame. Takto ti nič neunikne a získaš prehľad zo zaujímavého sveta Bory Mall.