Najbližšie lyžiarske strediská v okolí Bratislavy sú určite Pezinská Baba a Zochova chata. Patria však medzi menšie a hrozí, že v tomto období tam už nebude dostatok snehu, alebo naopak v prípade prevádzky tam bude polovica Bratislavy a teda plno. Našťastie sa vďaka polohe nášho hlavného mesta za pár hodín môžete ocitnúť vo viacerých lyžiarskych rajoch a užiť si lyžovačku naplno. Vyberali sme najmä také, ktoré sú vhodné pre rodiny s deťmi.

 

1. Ski centrum Mýto

Lyžiarske stredisko ponúkajúce perfektné podmienky pre začiatočníkov aj skúsených jazdcov. Nájdete tu sedem zjazdoviek s celkovou dĺžkou 4,5 kilometra, štyri zjazdovky sú červené a zvyšné modré pre deti a menej skúsených jazdcov. Samozrejmosťou je lyžiarska škola a škôlka, požičovňa a príjemná reštaurácia. Určite oceníte aj bezplatné parkovisko priamo v areáli. Ako nevýhodu môžete vnímať to, že je tu iba jedna lanovková sedačka, zvyšné vleky sú klasické pomy. Aktuálne informácie nájdete na webe strediska www.skicentrummyto.eu.

myto.jpg

Zdroj: Slovakia Travel


Ako to tu vyzerá si môžete pozrieť na tomto videu.

Zdroj: Youtube


2. Hochficht v Hornom Rakúsku

Za tri a pol hodiny sa ocitnete v rodinnom lyžiarskom areáli Hochficht, ktorý patrí medzi najväčšie v Rakúsku. Táto lyžiarska oblasť je vyslovene zameraná na rodiny s deťmi. Nájdete tu napríklad detský svet Kinderland, v ktorom sa deti vybláznia v snehu, zatiaľ čo vy ich budete sledovať v pohodlí kaviarne. Okrem množstva zjazdoviek pre začiatočníkov a mierne pokročilých si tu trať nájdu aj náročnejší jazdci. Je tu totiž športová trať medzinárodnej lyžiarskej federácie, na ktorej prebiehajú aj preteky. Viac informácií nájdete na www.hochficht.at.

semering.jpg

Zdroj: Hochficht


3. Zauberberg Semmering

Popri Stuhleku patrí Semmering medzi najbližšie lyžiarske stredisko v Rakúsku, kam sa z Bratislavy dostanete za necelé dve hodiny. Aj preto tu veľkú časť návštevníkov tvoria práve turisti zo Slovenska. Okrem skvelej lyžovačky sa tu s deťmi vybláznite na trojkilometrovej sánkovej dráhe Zauberberg. Pripravte sa na prudké zákruty, vysvietený tunel a rozprávkové postavičky, na ktoré po ceste nadol natrafíte. Všetky informácie nájdete na www.semmering.com.

semering.jpg

Zdroj: Wieneralpen


4. Mönichkirchen-Mariensee

Necelé dve hodiny jazdy autom od Bratislavy sa nachádza príjemné lyžiarske stredisko, v ktorom nájdete všetko, čo potrebujete pre pohodovú rodinnú dovolenku. Je tu zábavný park pre odvážnych tínedžerov, ale aj detský svet pre tých najmenších. Dospeláci môžu okrem lyžovačky chytať bronz na ratanových kreslách ktoré vytvárajú na svahu plážovú atmosféru. Informácie o tomto stredisku nájdete v slovenčine na www.dolne-rakusko.info/zima.

marien.jpg

Zdroj: Franz Zwickl


5. Ski centrum Drozdovo

Lyžiarske stredisko sa nachádza len 50 kilometrov od Nitry. Je určené hlavne pre rodiny s deťmi. Je to menšie stredisko s troma zjazdovkami, pričom jedna z nich je určená pre deti. Nečakajte rakúsky luxus, skôr pôjde o príjemnú lyžovačku pre nenáročnejších. Viac info na www.drozdovo.eu.

drozdovo.jpg

Zdroj: Drozdovo


Na lyžovačku v novom!

Príďte sa vybaviť na svah novými vecami, ktoré teraz získate za výhodné ceny. Vyrazte na lyžovačku v parádnom overale a s kvalitnými lyžami. Teraz ich v Bory Mall nakúpite za akciové ceny. Využite jarné zľavy a výpredaje lyží a športových doplnkov v obchodoch Intersport, Alpine Pro, Sportisimo. Sports direct alebo A3 sport. U nás máte na výber!

 
 
Ak si sa dočítal až sem, určite sa ti zapáčia aj vychytávky a novinky, ktoré nájdeš na našom Facebooku a Instagrame. Takto ti nič neunikne a získaš prehľad zo zaujímavého sveta Bory Mall.