Prišli ste na čas?
Nie je nič horšie, ako prísť na dohodnuté stretnutie neskoro. Aj keď sa hocikedy môže stať, že vynechá autobus alebo ostanete v dopravnej zápche, neobstojí to ako ospravedlnenie aj keď je to pravda. Vyrazte v dostatočnom predstihu.


Zvolili ste vhodné oblečenie?
Nemusíte povedať ešte ani jedno slovo a už sa vaše šance získať prácu zmenšili na minimum. Obliecť sa slušne na pohovor je jedna zo základných vecí a osobe na druhej strane stačí niekoľko sekúnd, aby si na základe toho utvorila o vás obraz.

Viete odpovedať na základné otázky?
Mnoho ľudí si myslí, že odpovede na otázky typu „povedzte nám niečo o sebe" alebo „aké sú vaše najväčšie úspechy" vysúka automaticky z rukáva. Na pohovore však zohráva svoju úlohu stres a neznáme prostredie. Pripravte si dopredu ucelené a jasné odpovede na otázky „prečo chcete pracovať pre nás" alebo „prečo by sme mali vybrať práve vás."




Prejavili ste dostatočný záujem?
Nestačí len prísť, odpovedať a odísť. Správny pohovor by mal obsahovať otázky nielen zo strany firmy na vás, ale aj z vašej strany na firmu. Nie je nič horšie, ak sa predstavíte, odpoviete na otázky druhej strany a keď vás vyzvú, čo by ste sa chceli spýtať vy, poviete „asi nič." Prejavte záujem o prácu a pripravte si dve-tri otázky k pracovnej náplni, ktoré vás najviac zaujímajú.

Profesia Days Bory Mall Edition
Chystáte sa zmeniť prácu? Možno vám pomôžeme viac ako si myslíte. V rámci Profesia Days Bory Mall Edition vám ochotne poradia ako sa pripraviť na pohovor špecialisti z personálnej agentúry Grafton a konkrétne pracovné miesta bude ponúkať nielen „Naj zamestnávateľ 2016" spoločnosť Volkswagen Slovakia, ale aj samotné prevádzky nášho nákupného centra. Tešíme sa na vás.