Správne oblečenie je základ

Zima je veľmi dobré obdobie na rôzne formy športu. Chladu nedáte šancu, ak svoje oblečenie a výbavu prispôsobíte náročnejším klimatickým podmienkam. Treba pritom myslieť na viacero krokov – vrstiev oblečenia. Podľa aktuálneho počasia zvoľte materiály, ktoré vás ochránia pred dažďom a vetrom, na vrstvu, ktorá vaše telo udrží v teple a zároveň na to, aby ste mali na sebe aj oblečenie, ktoré zabezpečí dostatočné odvádzanie vlhkosti. Tak docielite dostatočný komfort a zima vás v pohybe nezastaví.

NM3GDY799C7PCVGHITCF_prvw_1617212.jpg

Pri behu platí nepísané pravidlo, že by ste sa mali obliecť tak, akoby bolo vonku o 10 stupňov teplejšie, než je. Na začiatku vám môže byť trochu chladno, ale počas behu sa zahrejete tak, že vám bude akurát príjemne. Technologický vývoj v oblasti športového oblečenia rýchlo napreduje. Svetové športové značky, ktorých ponuku nájdete aj v Endorphin Republic, vyrábajú oblečenie zo špičkových funkčných materiálov. Tie športovcov ochránia pred chladom, vetrom a vodou a zároveň dokážu efektívne odvádzať pot. Ak ste nadšencami cyklistiky či behu, vďaka kvalitnému oblečeniu a doplnkom sa im môžete venovať takmer celoročne. Predajňa Endorphin Republic je navyše posadnutá cyklistikou až natoľko, že ponúka celoročné cyklistické vybavenie a oblečenie pod označením All Season.

Genius eRIDE_Bike_2021_SCOTT Action Image_by_Markus Greber_ MG_20_07_Scott_Verbier_8964-wp.jpg

Vyberajte športovú výbavu od tých najlepších značiek

Endorfíny sú hormóny šťastia a šťastie praje pripraveným. V športe to platí dvojnásobne! Pretože sa Endorphin Republic zameriava predovšetkým na vonkajšie športy, ako je cyklistika, beh, lyžovanie či pešia turistika,vsádza na tie najlepšie športové značkyna trhu, ktoré na prvé miesto radia kvalitu, odolnosť a funkčnosť použitých materiálov. Neprehliadnuteľný design je pritom samozrejmosťou. V novej predajni si tak môžete vybrať prvotriedne lyže Scott, Head, Bomber alebo Stockli, skialpové lyže Scott alebo Skitrab, skialpové oblečenie Karpos, Crazy Idea či Scott, lyžiarske oblečenie Scott, Phenix, Uyn či OneMore, skvelé vybavenie na bežky od značiek Kastle, Odlo, Maloja, vyšperkované bicykle Scott a veľa ďalšieho športového vybavenia od prémiových svetových značiek. Odísť s úžasným zážitkom z nakupovania môžete v ikonických talianskych topánkach Dolomite, v ktorých nezapadnete ani vsnehu,a vďaka novým lifestylovým modelom teraz už ani v meste!

2PF7DISFKR9TBE123FW2_prvw_1430012.jpg

Bez rozcvičkyto nejde

Bez ohľadu na ročné obdobie platí, že pred akoukoľvek športovou aktivitou by ste sa mali zahriať, aby ste predišli zraneniam. Rozcvičte sa ešte v interiéri, aby ste nešli von stuhnutí. Beh môžete napríklad začať chôdzou pre postupnú aklimatizáciu. Po športovaní nezabudnite na strečing.

Piť sa musí aj v zime

Aj keď nás v zime nesmädí tak, ako keď je teplo, na pitný režim by sme nemali zabúdať. Pri behu či krátkej cyklistike sa môžete napiť doma pred odchodom a po návrate, na lyže či korčule si napríklad môžete vziať termosku s čajom.

Hlavne opatrne

V zime sa skôr stmieva, preto nepodceňujte reflexné prvky či čelovku, na bicykli, samozrejme, svetlá, ak sa pohybujete mimo osvetlených priestranstiev. Najdôležitejšie je, aby vás bolo vidieť. Okrem toho treba myslieť na to, že v zime, keď sneží, je mokro a blato, povrchy pri pohybe reagujú inak ako keď je sucho.

Dúfame, že si užijete skvelý čas strávený pohybom vonku v každom ročnom období. Nenechajte sa odradiť ani v prípade, ak ste sa rozhodli začať športovať vonku až teraz, keď sa ortuť teplomera nešplhá až tak vysoko. Endorphin Republic vznikla s úlohou ponúknuť amatérskym milovníkom športu takú starostlivosť, ktorú bežne dostávajú profesionáli. Cieľom značky bolo vytvoriť predajňu, vďaka ktorej sa zo športu stane nadšenie a ktorá vás zaujme natoľko, že sa do športu zamilujete. Personál v Bory Mall vám rád poradí, ako začať.

Zdroj: Endorphin Republic