1.       Vymeňte kozmetiku

Jesenná starostlivosť o pleť nemôže začať bez ošetrujúceho peelingu, vďaka ktorému odstránite z pleti odumreté bunky a nečistoty, farebne ju zjednotíte a po dôkladnom vyčistení ju pripravíte na ďalšie ošetrenie.

S klesajúcimi dennými a nočnými teplotami je potrebné dopriať pleti celkom iný druh starostlivosti. Nadmiera slnenia z nej vyťahuje vlahu, vysúša ju, oslabuje a vytvára priestor na prehlbovanie vrások. Zapamätajte si, že zatiaľ čo v lete pokožka potrebuje najmä hydratáciu, na jeseň a v zime zohráva gro jej dostatočná výživa. Stavte preto na výživné pleťové masky, no nezabúdajte ani na denný a nočný krém s vyživujúcim efektom. Denný krém by mal aj po lete zabezpečovať pleti ochranu pred nebezpečným UV žiarením.


masaz_kolaz (1).png

Bory TIP: Zľava - Fann, Dr. Max, DM drogéria



Aj mužská pleť potrebuje starostlivosť

Mužská pleť je oproti ženskej mastnejšia (zhruba o 15%), hutnejšia (o 20%) a pórovitejšia. Navyše, pravidelným holením dochádza k jej častému podráždeniu pleti a ľahko sa na pokožke objavia drobné zápaly. Na trhu preto dostať kúpiť kvalitné produkty určené pre pánov, ktoré vyhovujú špecifickým požiadavkám ich pleti bez ohľadu na vek a typ pokožky.


muzi_kolaz.png

Zľava: Marionaud, 2x Fann


2. Masáž je vždy dobrý nápad

Aby pokožka počas chladného obdobia nezlenivela, naordinujte si masáž, ktorá sa dá vykonávať rôznymi spôsobmi. Buď si ju doprajte v sprche a na pokožku striedavo púšťajte studenú a teplú vodu, alebo chyťte do ruky masážnu rukavicu a telo dôkladne vymasírujete. Odmenou vám bude lepšie prekrvenie pokožky, čo sa odrazí na jej farbe, elasticite, mladosti a hebkosti. Okrem toho, masírovanie je ideálnou zbraňou aj proti celulitíde.

masaz_kolaz.png

Zľava: Nay, DM drogéria


3. Ani pery nie sú od macochy

Zrejme vás prekvapí, že balzam na pery  samotnú príčinu popraskaných pier nerieši. Mať ho po ruke je ale veľké plus. Odolajte balzamom s prídavkom chemických zložiek a minerálnych olejov. Tie na perách vytvoria iba ochrannú vrstvu, nepreniknú k jadru problému. Najdôležitejšou zložkou liečivých balzamov na pery je vitamín E. Ten jemnú kožu pier hydratuje, vyživí a ochráni pred slnečnými lúčmi.
 
 

4. Vyživte pleť zvnútra

 
Za problémy s pleťou môže hlavne dedičnosť a hormóny. Počas puberty zvýšená produkcia mužských hormónov stimuluje tvorbu tuku, ktorý zvlhčuje a premasťuje pokožku. Ak je potom mazu priveľa a vlasové vačky sa upchajú, vznikajú uhry, čiže základný prejav akné. No aj pričastá konzumácia fast-foodov a nezdravých pokrmov dokáže pleť poriadne potrápiť. Odstrániť napáchané škody vám pomôže zvýšený prísun zdravých potravín a doplnkov výživy s obsahom vitamínov A, C a E.
 

5. Odstráňte zlozvyky

Odborníci tvrdia, že smog, nikotín, stres a teplotné rozdiely sú najväčšími nepriateľmi krásnej pleti. Doprajte si preto dostatok spánku, pretože počas neho pokožka produkuje nové bunky. Nepodceňujte pitný režim, veď voda pokožku „zavlaží“ zvnútra a prospešný je aj pohyb na čerstvom vzduchu, keď dochádza k lepšiemu prekrveniu pokožky.


Bory TIP: K pravidelnému pitnému režimu vám pomôžu aj tieto štýlové termofľaše. V chladnom dni udržia teplotu nápoja celých 12 hodín a v lete budú chladiť dokonca až 24 hodín. Kúpite v obchode POKROK.

pokrok_kolaz.png

Zdroj: Yoko design


6. Psychická pohoda

Aj v tomto prípade platí, že na maličkostiach záleží. Posledný tip je pri udržiavaní krásy a optimistického vyžarovania, ktorým si k sebe priťahujeme rovnako nastavených ľudí, veľmi dôležitý. Je ním psychická pohoda. Pokiaľ sa necítite dobre, vplýva to na rôzne oblasti vášho života. Pýtate sa, ako?
Uprednostníte napríklad nezdravé jedlá, môžete byť lenivejší, mrzutejší a v práci nespokojnejší. Preto by sme k receptom na krásu tela a pokožky chceli pridať ešte jeden – žiarivý úsmev. Ten neraz prekryje i drobné fyzické nedostatky. Veľa ľudí si predsa úsmev všimne skôr, než vyrážku na tvári alebo nejaké to kilečko navyše.


Ak si sa dočítal až sem, určite sa ti zapáčia aj vychytávky a novinky, ktoré nájdeš na našom Facebooku a Instagrame. Takto ti nič neunikne a získaš prehľad zo zaujímavého sveta Bory MalI