Štýl oslavujúci ženskosť

Svoju históriu začal písať už v 19. storočí počas viktoriánskej éry a dá sa povedať, že svoju renesanciu zažíva od 70. rokov 20. storočia až dodnes. Vysoký pás, čipka, uhladená silueta, výšivky či volány sú základnými prvkami romantického módneho štýlu. Nosí sa prakticky a navyše pohodlne. Kľúčom k vytvoreniu romantického vzhľadu sú jednoduché, elegantné detaily. Ktoré to sú?

Pri výbere jednotlivých kúskov dbajte na tkaniny a textúry. Vyberte si prírodné látky, ako je napríklad bavlna alebo ľan. Outfitu dodajú ľahkosť a vy sa budete cítiť uvoľnene. Zabudnite na čisté geometrické strihy a zvoľte ozdobnejšie kúsky, nebojte sa riasenia či volánov.

TOP romantického šatníka

Blúzka so zvonovými rukávmi zvýrazní každý typ postavy. Dlhé splývavé rukávy sú obzvlášť elegantné a zvonový tvar opticky predĺži celé telo. Tento univerzálny top je lichotivým základom každého romantického outfitu. Takzvané puff rukávy vytvoria na každej žene romantickú viktoriánsku siluetu a mašľový top zasa vdýchne každému z módnych lookov nádych lásky. Rozmanitý výber nájdete aj u našich nájomcov. Rozkošné volánové kúsky nájdete napríklad v predajni H&M. Základným a rozpoznateľným kúskom romantického štýlu je bezpochyby čipkovaná látka, ktorá navyše pôsobí veľmi sofistikovane. Môžete ju tak kombinovať s rifľovinou na káve s priateľmi alebo zvoliť elegantné šaty na večernú oslavu. Na lenivé letné dni je ako stvorený háčkovaný top, ako aj háčkovaný alebo kvetinovou potlačou potiahnutý kardigán. Predsa len, mriežkovaný úplet ponúka to najlepšie z oboch svetov: Je dostatočne teplý, aby vás ochránil pred jarným vánkom, ale taktiež umožní vašej pokožke dotknúť sa slnka.

1.png Zdroj: H&M

A čo k tomu?

Ak sa nechcete rozhodovať, či vyzerať chic alebo sa cítiť pohodlne, zvoľte nohavice alebo šortky s vysokým, ale zato voľným pásom previazaným mašľou. Ďalším všestranným kúskom je maxi sukňa. Hodí sa takmer ku všetkému. Skombinujte ju s peknou blúzkou a ste dokonalo pripravená na záhradnú párty. A čo tak pastelový komplet značky Lindex? Podpätky mu pridajú gráciu hodnú galavečera. Pokiaľ by sme mali vybrať jeden módny kúsok, ktorý vykúzli z každej ženy hrdinku romantického románu, bola by to sukňa áčkového strihu. Tylová, jednofarebná či s potlačou. Záleží len na osobnom vkuse. Hviezda budete v každej! Chcete ísť s najnovšími trendmi? Zvoľte hit tejto jari – prekladané, plisované sukne.

IMG_7995.jpg Zdroj: Lindex

V jednoduchosti je láska

Podčiarknite svoj look jemnými doplnkami. Minimalistické šperky so žiarivými kamienkami či perlami dokonalo doladia váš romantický outfit. Svoju korunu krásy ozdobte výraznou trendy čelenkou alebo klobúčikom, ktorými nepokazíte svoj romantický výsledný vzhľad. Nezabúdajte na hodvábnu šatku či ľahký šál. Tieto vďačné kúsky viete využiť hneď na niekoľko spôsobov. Prehodiť okolo pliec, nosiť vo vlasoch alebo jemne zaviazať okolo krku.

4.png Zdroj: Lindex a H&M

Vyfarbite sa!

Aké farby zvoliť do svojho romantického šatníka, aby išli zároveň ruka v ruke s trendmi na jar 2022? Motto tejto jari predurčuje heslo: Viac je viac. Čo to znamená? Žiadna potlač nie je príliš výrazná na to, aby ste si ju nemohli obliecť a žiadny kvetový vzor nadmieru výrazný na to, aby nemohol byť súčasťou vášho outfitu. Textúry kvetov na módnych kúskoch oživia krásu prírody priamo vo vašom šatníku. Inšpiráciu nájdete aj u našich nájomcov H&M či Lindex. A čo sa farieb týka, žensky a štýlovo budete vyzerať najmä v ružových odtieňoch – od pastelových až po cukríkové. Ak chcete dosiahnuť nadčasový letný romantický look, nahoďte sa do bielej. Necháte tak vyniknúť siluety a detaily svojho outfitu.

3.png Zdroj: Lindex a HM

Najlepšie na koniec?

Podmanivý štýl najnovšej kolekcie Jenny Fairy v CCC si získa aj váš záujem. Oslava jari a mladosti zvádza k myšlienkam na obohatenie svojho šatníka o obuv s nádychom romantiky 80. rokov. Farebný akcent v podobe topánok a decentný opätok zoženští každú siluetu a navyše vám nebude robiť problém ani večerná prechádzka. Krokom vedľa určite nie sú ani neutrálne farby. Béžové, hnedé či púdrové topánky dokonalo uzemnia romantický outfit a nechajú vás vyniknúť. Ladenie kabelky k topánkam je už dávny prežitok. Odviažte sa a skúšajte, čo sa najviac hodí k celkovému outfitu. Sú to pastelové farby, strapce alebo nenápadná klasika? Zistite to v Bory Mall.

JF SS22_20220112_DC_JF_SH07_017_33m.jpg Zdroj: CCC

Ako sa pripraviť na najrozkvitnutejšie a najromantickejšie obdobie v roku už viete. Návod máte predsa pred sebou. Tešíme sa na vás v Bory Mall. Okrem našich nájomcov a obchodov, na ktoré ste zvyknutí, máme pre vás každý mesiac niečo špeciálne. Sledujte nás na sociálnych sieťach a nenechajte si ujsť náš hravý program pre celú rodinu. Už túto sobotu, 7. mája, môžete priniesť svoje ratolesti na naše Detské workshopy. Šikovné ručičky vašich detičiek hravo vytvoria tie najoriginálnejšie výtvory ku Dňu matiek. Vidíme sa o 11.00 v našom nákupnom centre!