Instantný úspech bol zaručený už len vďaka oscarovej piesni sprevádzajúcej dejovú líniu primárnej hrdinky a ľadovej princeznej, Elsy. Animovaný hit zaznamenal globálny úspech a mrazivá horúčka opantala divákov po celom svete. Nadšené publikum však zrejme potrebovalo schladiť, keďže pokračovanie nechalo na seba čakať šesť rokov. Kým iným filmom by dlhšia pauza mohla len ublížiť, pri Ľadovom kráľovstve vyvolala iba vyššie očakávania a nedočkavosť.

Krajina Arendelle si spokojne nažíva v novonadobudnutej harmónii s panovníčkami Elsou a Annou na čele. Minulosť však nemá krátku pamäť a rozhodne sa sestrám pripomenúť zabudnuté nesváry. Spoločne sa musia vydať na dobrodružstvo plné nebezpečných výziev, aby napravili hriechy minulosti a zachránili ohrozené kráľovstvo. Okrem vlastnej histórie však spoznajú aj samé seba a nájdu svoje miesto v magickom svete.

ladove-kralovstvo-2-05.jpg

Ľadové kráľovstvo II úspešne nadväzuje na témy zavedené v populárnom origináli. Sesterský vzťah medzi Elsou a Annou je najsilnejším bodom celého filmu a veľmi pozitívnym príkladom zdravého súrodeneckého vzťahu pre detských divákov.

Po vizuálnej stránke je film prvotriednou ukážkou práce majstrovských animátorov, ktorí nešetrili časom, energiou a peniazmi ani na jednom z dych vyrážajúcich záberov. Evidentné je to hlavne na vizuálnom spracovaní prostredia a prírody, v ktorom sa naši hlavní hrdinovia pohybujú. Ak by tvorcovia odstránili zo snímky okato animované postavičky, diváci by mali problém odlíšiť počítačovo vygenerovaný svet od reality.

ladove-kralovstvo-2-12.jpg

Zmiešané pocity som mal z piesní použitých vo filme. V istých prípadoch boli úplne zbytočné a ľahko nahraditeľné jednoduchým dialógom alebo vnútorným monológom postavy. Určite sa však nájde zopár z nich, ktoré sa prefíkane prederú do povedomia divákov, a ani sa nenazdáš ako si pri umývaní zubov pohmkávaš melódiu nového Elsinho hitu.

Za kratší koniec taktiež ťahá jednoduchý a predvídateľný príbeh celej snímky. Nijakým spôsobom neurazí, ale ani príjemne neprekvapí. Drží sa ohraných zápletiek a existujúce námety neposúva žiadnym významným smerom.

Človek je však v dnešnej dobe tvor rozmaznaný a hľadá zbytočnú komplikovanosť na miestach, kde by nemal. Ak sa máš teda nejako rozmaznať, príď tak radšej spraviť do kina CINEMAX v Bory Mall, kde si užiješ maximálny filmový zážitok v prvotriednych sálach s dokonalým zvukom a obrazom. Kinosály v Bory Mall ťa prenesú do ľadového kráľovstva Arendelle, aby si prežil krásne dobrodružstvo s obľúbenými Disney hrdinami.

Zdroj foto: CINEMAX

Ak si sa dočítal až sem, určite sa ti zapáčia aj vychytávky a novinky, ktoré nájdeš na našom Facebooku a Instagrame. Takto ti nič neunikne a získaš prehľad zo zaujímavého sveta Bory MalI.