Hydratácia je základ

Začnime pekne po poriadku. Úplne prvým krokom k čo najtrvácnejšiemu makeupu je zabezpečiť pleti dostatočnú hydratáciu. Preto nikdy nezabúdajte na kvalitný vyživujúci a zvlhčujúci krém. Jednak tým zabránite podráždeniu pokožky častým nosením rúška a jednak sa vytvorí deliaca bariéra medzi pokožkou a makeupom, aby sa úplne nevpil do pokožky a neupchal póry.

hydratacia_collage.png

Hydratačný krém Ducia kúpite v predajni DM drogérie, Uriage v lekárni Dr.Max.


S podkladom len naľahko

Ďalším krokom je podklad. Dôležité je vyberať si opäť niečo ľahké, čo neupchá póry. Dobrou voľbou sú napríklad BB krémy. Ak si to môžete dovoliť, pokúste sa použiť čo najtenšiu vrstvu podkladového makeupu, pretože ten má tendenciu sa zotierať pri používaní rúška. Ak sa ale bez makeupu nezaobídete, vyskúšajte náš tajný tip: na štetec naneste trochu makeupu a potom jemne postriekajte fixačným sprejom. Naneste na tvár a voilá, máte väčšiu šancu, že sa vám makeup hneď nezotrie.

podklad_collage.png

Kúpite v predajniach: (zľava): Dm drogéria, Douglas


Oči v hlavnej úlohe

Keďže rúška nám momentálne skrývajú viac ako polovicu tváre, neostáva nám nič iné, len ukázať svoju krásu výrazným pohľadom. Teraz je ten správny čas upriamiť pozornosť na líčenie očí. Farebné očné tiene, smokey eyes, trblietavé tiene, výrazné očné linky, maskary... stačí si len vybrať, akým spôsobom necháte svoj pohľad zažiariť. Nezabúdajte pri tom samozrejme aj na správne upravené obočie, to je vidno tiež.

douglas_collage.png

Všetky produkty nájdete v ponuke Douglas parfumérie.


Dajte rúžu bozk na rozlúčku

Pokiaľ nechcete mať odtlačok pier zvnútra rúška, alebo červenú farbu rozotretú po lícach, budete musieť na istý čas dať výrazným rúžom bozk na rozlúčku. Namiesto toho siahnite po kvalitných balzamoch na pery. Hľadajte najmä hydratačné balzamy, napríklad s obsahom bambuckého masla, arganového oleja, aloe vera, nechtíka či olivového oleja, aby sa vám kvôli zvýšenej vlhkosti pod rúškom nepopraskali pery. Ak však aj tak túžite po niečom farebnom, vyberte si svetlejšie, jemnejšie farby rúžov.

lips_collage.png

Zľava: Douglas, DM drogéria