Hor sa na nákupy

Začiatok školského roka je obdobie, keď je dopyt po školských potrebách najvyšší. Pripravujú sa naň nielen rodičia, učitelia a žiaci, ale aj samotné papiernictva a ich dodávatelia. Chystajú nové kolekcie, personálne zabezpečenie predajní či predĺženie otváracích hodín. Školské zošity ŠEVT s originálnym dizajnom, aké inde nenájdete, sa pripravujú už od januára, aby mohli včas zaplniť regály vo svojich obchodoch.

Čo teraz letí

Možno ste o tom netušili, ale aj školské potreby podliehajú istým trendom. Mnohí rodičia a ich deti chcú mať všetko dokonalo zladené. Hitom sú kolekcie Disney a kolekcie ladené do pastelových farieb. V ŠEVT nájdete doslova pastelový svet, ale aj svetový bestseller Beckmann vhodný pre predškolákov, mladých a športovcov!

dosky1.png

Čo sa týka základnej výbavy pre prváčika, tú zmenil iba vplyv ochorenia COVID-19, keď do nej pribudli rúška a dezinfekcia. Uvedomujú si to aj v predajniach ŠEVT a do svojej ponuky pridali celý rad tovarov pre bezpečný návrat do školy.

shutterstock_1731210598.jpg

Pre radosť z písania

Dôležitým faktorom je výber správnych písacích pomôcok. Tie by sa nemali vyberať iba na základne vizuálnej stránky, ale najmä podľa motoriky dieťaťa. Do úvahy treba brať, či ide o praváka alebo ľaváka, a to, ktorý ročník práve navštevuje. Pre správne držanie pera či ceruzky záleží taktiež na úchope. Keďže malé deti ešte nemajú vyvinutú správnu motoriku, musia ju cvičiť, a teda potrebujú hrubšie úchopy. Z rozšírenia ponuky sa v posledných rokoch tešia najmä ľaváci. Začalo sa to pri perách a postupne pribudli mnohé iné potreby ako nožničky, gumy či pravítka.

Zvlášť u prváčikov môže návyky pri písaní ovplyvniť voľba pera. Hmotnosť, dizajn, dĺžka, jeho obvod, povrch a už spomínaný úchop patria medzi kľúčové faktory pri výbere správnych písacích potrieb. Ak pero hladko a ľahko kĺže po papieri, dieťa si pri písaní ľahšie uvoľní ruku a línia ťahu bude plynulá. Obľúbené varianty atramentových plniacich pier, rollerov, pasteliek či ceruziek nájdete v rade STABILO, ktorý má v papiernictve ŠEVT široké zastúpenie.

shutterstock_1316126681.jpg

Naozaj širokú ponuku školských potrieb spolu s personálom pripraveným poradiť nájdete v predajni ŠEVT v Bory Mall.

Šikovný zoznam školských potrieb pre svojho prváčika nájdete priamo TU.

Zdroj: ŠEVT