Jar je tu a s jej príchodom by sme nemali podceniť ani našu kondíciu a zdravie. Odborníci sa zhodujú na tom, že začiatok jarných mesiacov je ideálnym obdobím na očistu organizmu od toxínov, ktoré sa v ňom cez zimu nahromadili. Počas zimných mesiacov máme tendencie zatvoriť dvere pred nepríjemným počasím a leňošiť na gauči pred telkou s rôznymi dobrotami, ktoré nie sú z kategórie light, či racio. Menej pohybu spôsobuje, že sa z nášho tela pomalšie vyplavujú toxíny, čo môže viesť
k tomu, že sa na jar cítime unavení, malátni a celkovo máme menej energie.
Jarný detox je super voľbou na prinavrátenie sviežosti a energie nášmu telu. Ak ste si teraz predstavili zákerné diéty, či kruté odriekania, zabudnite! Tu je zopár tipov, ako jednoducho a bez trápenia zatočiť s toxínmi.

1. Pite viac vody. Začnite každý deň s pohárom čistej vody. Naštartuje váš organizmus, pripraví ho na trávenie a hydratuje pokožku. Neuškodí, keď si doprajete extra pohár vody aj pred spaním.
2. Jedzte viac zeleniny a ovocia . Zelenina a ovocie sú plné vitamínov, minerálov, vlákniny a iných fytozlúčenín, ktoré zlepšia váš metabolizmus. Ak nie ste ich veľkým fanúšikom, nevadí. Skúste smoothie! Uvidíte, že si túto zdravú pochúťku zamilujete.

3. Nadopujte sa zdravými vecami . Ovsené vločky, hnedá ryža, šošovica, fazuľa, tofu, prírodný jogurt, sója, mandľové a ryžové mlieko, zelený a bylinkový čaj, agávový sirup a pod. Nielenže sú tieto suroviny ultra zdravé, ale urýchľujú aj detoxikačný proces.
4. Zapoťte sa! Zimné bundy sme úspešne odložili, preto je čas vyjsť von a trochu sa rozhýbať. Behajte, bicyklujte sa, vyberte sa na jogu, pilates, do posilňovne alebo sa poprechádzajte. Nezabudnite na to, že ak sa zapotíte, zbavíte tým telo toxínov a ako bonus mu dodáte kopec endorfínov.

5. Prečistite si myseľ. Negatívne emócie sú nanič! Zbavte sa stresu a robte veci, ktoré vás robia šťastnými. Trávte viac času s rodinou a známymi, meditujte, čítajte knihy, zaskočte do kina, seďte na slniečku alebo si vyhraďte čas iba pre vás. Je to vo vašich rukách.
6. Choďte spať skôr. Odpočinok je kľúčom k detoxikácii. Naše telo si počas spánku oddýchne a zregeneruje sa. Ak máte problém zaspať, skúste kamilkový čaj. 7. Vytvorte si pravidlo. Neexistuje oficiálna dĺžka detoxu. Odborníci odporúčajú vydržať v rozmedzí 10-21 dní. Ak ste v tomto nováčik, netrápte sa. Zvoľte si dĺžku vášho jarného detoxu sami a skúste vydržať.
Príďte do Bory Mall a v našich prevádzkach zameraných na zdravie, krásu, relax a gastronómiu sa dozviete viac nielen o zdravom životnom štýle. :)