Prestaňte zahmlievať!

Táto výzva je samozrejme adresovaná vašim lyžiarskym okuliarom. Nemáte dokonale tesniace okuliare alebo také, ktoré sú ošetrené proti zahmlievaniu? V tom prípade vám určite pomôže investícia do spreju, ktorý dokáže zahmlievaniu zabrániť. Opýtajte sa naň v ktorejkoľvek predajni športových potrieb – Intersport, Sportisimo.

glasses.pngZdroj: Pinterest


Rukavice vždy poruke

Koľko rukavíc už prišlo o svoju vernú polovičku a ostalo ležať niekde uprostred lyžiarskeho svahu? Koľkým z nás už neraz kvôli tomu odmŕzali prsty na jednej ruke? Skoncujte s týmto trápením jednoduchým trikom. Vyberte si rukavice, ktoré majú gumičku, ktorú budete mať stále okolo svojho zápästia alebo si kúpte karabínky, ktorými si ich pripevníte napríklad o bundu.

test11.PNG


Nájdete v predajni Sportisimo.


Kľúčový problém

Stalo sa vám už niekedy, že po dolyžovaní ste sa unavení vrátili ku svojmu autu a ani za svet ste sa nevedeli dostať dnu, pretože kľúčová dierka či kľučky na dverách boli úplne zamrznuté? Pripevnite si na kľúče od auta malý vreckový prostriedok na odmrazenie zámku. Stačí pár kvapiek a je to. Ak nič také poruke nemáte, môžete skúsiť zámku obliať trochou alkoholu.

car.jpgZdroj: Pinterest


Opálenie „na lyžiara“

Nechcete sa z lyžovačky vrátiť so spáleným nosom, vymrznutými lícami a popraskanými perami? Určite si nezabudnite pribaliť opaľovací krém, pretože vysokohorské slnko páli trochu viac, ako by sme predpokladali. Ak ste si zabudli opaľovací krém, nebojte sa použiť balzam na pery aj na celú tvár. Uchráni vás od vetra, snehu a trochu i slnka.

kremy-collage (2).png Širokú ponuku nájdete v lekárni Dr.Max.


Nešetrite voskom

Vedeli ste, že lyže a snowboard nie sú jediné veci, ktoré sa môžu pred lyžovačkou voskovať? Vosk je výborný prírodný impregnačný prostriedok, ktorý má množstvo využití. Navoskujte si ním topánky, ale aj rukavice či lyžiarske bundy a nohavice. Je to oveľa ekologickejšie ako impregnačné spreje a vydrží to oveľa dlhšie. Poraďte sa v predajniach Intersport alebo Outdoor Guide.
 
 

Šťava pre váš mobil

Ak chcete zachytiť čo najviac krásnych momentov z lyžovania a vždy sa vedieť na svahu nájsť so svojimi blízkymi, určite myslite na to, že váš smartfón na to bude potrebovať dostatočne nabitú batériu. Ako však vieme, v mrazivom počasí sa niektorým telefónom stáva, že percentá baterky klesajú rýchlejšie ako inokedy. Pribaľte si preto radšej do ruksaku aj powerbanku, aby ste sa na svoj mobil mohli vždy spoľahnúť.

powerbank-collage.png Kúpite v Nay elektrodome alebo v predajni Xiaomi.


Sú to síce drobnosti, ale aj tie dokážu urobiť veľkú službu a z obyčajnej lyžovačky urobiť skvelý zážitok bez stresu. Veríme, že vám niektorý z našich tipov pomôže a užijete si skvelé prázdniny na horách. Prajeme vám veľa zábavy, oddychu a najmä pekné počasie.