saty-ugly-sneakers-3.jpg

Zdroj: Pinterest

Kvietkované šaty sú tu od nepamäti - konkrétne od 12. storočia, kedy v Číne začali ľudia zdobiť látky vyšívanými kvetmi a motívmi prírodnej scenérie. Tento trend sa rýchlo rozšíril po celej Ázii a aj na Stredný východ. Neskôr už ani v Európe neexistovala jediná šľachtičná, ktorá by nevlastnila šaty zdobené florálnym motívom.

Kvety sa rovnako stali prirodzenou súčasťou aj slovenských tradičných ľudových odevov, či už ide o výšivku alebo modrotlač.

saty-ugly-sneakers-2.jpg

Zdroj: Pinterest


Spojenie "ugly sneakers" s jemnými šatami sa objavilo už minulý rok, no toto leto doslova valcuje stránky módnych časopisov.

Ak ste sa v tomto trende našli, v Bory Mall sme pre vás vybrali kúsky, s ktorými môžete vytvoriť trendy letné kombinácie. Treba však dbať na dodržiavanie týchto pravidiel:


1. Veľké kvety na šatách idú skôr vyšším a plnoštíhlym ženám. Dámy nižšieho vzrastu by si mali potrpieť na detailoch a malých motívoch.

saty-ugly-sneakers-4.jpg



2. Svetlé odtiene rozširujú, tmavé zase zužujú.

saty-ugly-sneakers-5.jpg


3. Dlhé šaty s "chunky" teniskami sú perfektnou voľbou pre vysoké, štíhle dámy s dlhými nohami. Neodporúčajú sa pre nižšie dámy, kde tenisky vyzerajú objemne a nohy pôsobia vizuálne oveľa kratšie.

saty-ugly-sneakers-7.jpg


4. Stredná dĺžka v kombinácii s topánkami na plochej podrážku môže taktiež vizuálne skracovať nohy a postava pôsobí rozhádzane. K tomuto typu topánok by ste mali vybrať svieži štýl sukne, napríklad áčkový.

saty-ugly-sneakers-6.jpg


5. Ak nemáme dlhé nohy, odporúčame radšej zvoliť tenisky, ktoré nezakrývajú naše členky alebo sa celkovo masívnych tenisiek vzdať.


Tento trend nemusí byť pre každého, takže ak vás chunky tenisky nechytili za srdce, nič sa nedeje. Siahnite po overenej klasike sandálikov. Vždy je aj tak dôležitejšie to, ako sa v outfite cítime a podstatné je nenosiť nič na silu.


Zdroj: Pinterest, H&M, Primadonna, Mohito

Zdroj HDL foto: Gabriella Zacche


Ak si sa dočítal až sem, určite sa ti zapáčia aj vychytávky a novinky, ktoré nájdeš na našom Facebooku a Instagrame. Takto ti nič neunikne a získaš prehľad zo zaujímavého sveta Bory Mall.