1.    Existuje len málo ľudí, ktorým nerobí problém ranné vstávanie. Častokrát potom siahneme po funkcii opätovného budíka. To je však chyba. Desať minút spánku navyše vám nijako nepomôže, práve naopak, poloprebudené telo znovu ponorí do spánku a o desať minút budík telu spôsobí iba ďalší nepríjemný šok. woman-2197947_1280.jpg


2.    Zlý včerajší deň sa neráta. Hneď po otvorení očí si povedzte, že dnes je nový deň a všetko začína odznova. Tešte sa na to, čo vás čaká. Poriadne sa ponaťahujte a pomaly vstaňte z postele.
  morning-1850893_1280.jpg


3.    Tento bod je asi všeobecne známy, ale treba ho neustále pripomínať, pretože je naozaj dôležitý. Vypite nalačno pohár čistej vody, ideálne, ak má izbovú teplotu. Určite nesmie byť ľadová. Teplá voda totiž pôsobí ako štartér, ktorý zobudí náš metabolizmus.

Zároveň vypne pleť na tvári, čo určite ocení každá žena. A zatiaľ čo zvnútra sa studená voda neodporúča, zvonku je to presne naopak. Aj keď sa vám nebude chcieť, verte, že studená sprcha je ráno perfektným začiatkom. Telo pri nej vyplaví pozitívne endorfíny, ktoré vás nabudia lepšie ako akýkoľvek energy drink.

coffee-2306471_1280.jpg


4.    Zabudnite na myšlienky typu - najem sa po ceste v aute, alebo si dám tyčinku v práci. Ak telo nedostane potrebné živiny, nemôže predsa poriadne fungovať.

Dôležitá je aj kvalita potravín, preto si namiesto rožka s maslom, kúpte zdravé müsli alebo ovsenú kašu, ktoré nájdete v predajni Biopark. Doprajte si ranný rituál, keď si počas raňajok v mysli prebehnete, čo vás v tento deň čaká.

Do diára si zapíšte úlohy dňa a vyznačte si priority. Ak diár nemáte a používate iba pripomienky v mobile verte, že tradičná metóda je na plánovanie oveľa lepšia. Kvalitné diáre nájdete napríklad v predajni Panta Rhei. Navyše sú také pekné, že ich radi vytiahnete na každom pracovnom stretnutí. Je dobré začať deň najťažšími úlohami. Uvidíte, aká budete po ich splnení spokojná. Počas prvej polhodiny nového dňa sa tiež vyhnite používaniu mobilného telefónu. Usmiate tváre kamarátov z výletov a rôznych párty ani hrozné správy zo sveta vám na nálade nepridajú.

breakfast-1804457_1280.jpg


5.    To najdôležitejšie prichádza na záver. Predtým ako za sebou zatvoríte vchodové dvere a vykročíte do nového dňa, zastavte sa na chvíľu pred zrkadlom. Pozrite sa na seba a usmejte sa. Skúste to, aj keď sa vám nechce, aj keď ste smutná alebo bez nálady. Pozrite sa sama sebe do očí a povedzte si – všetko bude dobré. Byť spokojná sama so sebou je totiž v živote veľmi dôležité.

fitness-332278_1280.jpg

Bonusom je, ak do práce nechodíte autom, ale napríklad kolobežkou či na bicykli. Ranný pohyb vášmu telu prospeje a pripraví ho na stres pracovného dňa. S výberom vám určite poradia v predajniach Intersport, Sports Direct a Sportisimo. Všetky spomenuté predajne nájdete v nákupno-zábavnom centre Bory Mall.

fofo:Pixabay


Ak si sa dočítal až sem, určite sa ti zapáčia aj vychytávky a novinky, ktoré nájdeš na našom  FacebookuInstagrame. Takto ti nič neunikne a získaš prehľad zo zaujímavého sveta Bory Mall.