Bratislavské dominanty

Ak si chcete počas jedného behu obzrieť viacero dominánt Bratislavy, zvoľte trasu po nábreží. Jej výhodou je, že je rovinatá a rýchla, bežíte celý čas po asfalte. Začať môžete v podstate kdekoľvek a Dunaj prekonať cez ktorýkoľvek most podľa vlastných preferencií. Väčšiu zaujímavosť aj náročnosť jej dodáte, ak cestou vybehnete na Bratislavský hrad alebo obehnete Sad Janka Kráľa. Behať po nábreží môžete vždy inak, vďaka čomu sa vám táto obľúbená bežecká trasa tak rýchlo nezunuje. Rovnako je výhodou jej ľubovoľná dĺžka, keď môžete striedať kratšie behy s dlhšími.

shutterstock_334676348.jpg

Okolo Devínskej Kobyly

Začínate s trailom alebo len chcete na chvíľu vymeniť mestský beh za beh v prírode? V tom prípade odporúčame mierne náročnú trať okolo Devínskej Kobyly. Nie je náročná na orientáciu, stačí sledovať značené cyklistické a turistické trasy.

Odštartovať môžete v Dúbravke pri žlto-modrej predajni potravín a bežať stále po žltej značke. Tá vás povedie cez kruhový objazd, okolo Horánskej studne až po Dúbravskú hlavicu. K žltej značke sa cestou pripojí modrá cyklistická značka. Po nej pokračujte cez les až po turistický smerovník Pod Devínskou Kobylou. Od neho potom po zelenej cyklistickej značke prevažným klesaním až po Dúbravskú hlavicu. Odtiaľ tak, ako ste prišli, po žltej až k predajni potravín, od ktorej ste štartovali. Táto trať má približne 11 kilometrov, ktoré si môžete skrátiť tak, že nespravíte celý okruh, ale beh tam a späť po značku Pod Devínskou Kobylou. To už necháme na vás.

Na tejto trase sa môžete pokochať aj výhľadmi na Bory Mall a po behu sa zastaviť doplniť stratenú energiu v našom food courte alebo v niektorej chutnej prevádzke.

Z Devínskej Novej Vsi na Schloss Hof

Vydajte sa po trase udržateľného bežeckého podujatia Less Waste Run. Čakajú vás pekné výhľady a nenáročná trasa smerom do Rakúska. Stratiť sa nemáte kde, stačí vybehnúť z Devínskej Novej Vsi cez Cyklomost slobody za hranice a pri zámku Schloss Hof, alebo kdekoľvek počas behu uznáte za vhodné, sa otočiť naspäť.

shutterstock_1542065579.jpg

Okruh Líščie údolie – Sitina

Stredne náročnú trať s dĺžkou 5 kilometrov možno označiť ako krosovú, pretože väčšina vzdialenosti vedie po lesných cestách a chodníčkoch. Ide o okruh, ktorý môžete bežať obojsmerne, je len na vás, ktorú možnosť si vyberiete. Štart okruhu nájdete pri závore zabraňujúcej vjazdu áut do Parku SNP, kam sa jednoducho dostanete po asfaltovej ceste spred Iuventy. Ak chcete začať zľahka, odporúčame bežať v protismere hodinových ručičiek. Vtedy vedie začiatok trasy Parkom SNP po rovine, vďaka čomu je ideálny na postupné zahriatie. V opačnom smere začínate hneď do kopca. Na trati je už potom orientácia ľahká vďaka vyznačeným kilometrovníkom.

Už viete, ktorú trasu využijete na spoznávanie svojho okolia? Nech už sa vyberiete kamkoľvek, nezabúdajte pred behom na rozcvičku a zahriatie a, samozrejme, na správne oblečenie a obuv. S tými vám rád poradí personál predajní A3 sport, Endorphin Republic, Intersport, Sportisimo či Sports Direct v Bory Mall.