Ako Black Friday vznikol?

Tento sviatok vznikol v 50. rokoch na základe obrovského dopravného zmätku v americkom meste Filadelfia, ktorý nastal po Dni vďakyvzdania. Miestni policajti a ďalší povolaním šoféri označili tento deň práve za Black Friday, z čoho následne vznikla v 60. a 70. rokoch celoamerická a neskôr celosvetová nákupná mánia.


Na Black Friday sa čaká. Doslova

Black Friday je známy nielen nákupným šialenstvom odohrávajúcim sa na webových stránkach alebo priamo v predajniach, ale aj čakaním. A to v niektorých prípadoch doslova nekonečným. Ľudia sú pre dobrý deal ochotní čakať dlhé hodiny a dokonca aj stanovať na ulici. Keď už raz môžete ušetriť niekedy aj 50 % sumy za televízor alebo počítač, treba si to zaslúžiť. :)

blackfriday1.jpg Zdroj foto: David Williams / Bloomberg

blackfriday2.jpg Zdroj foto: Jeenah Moon / Bloomberg 


Na Black Friday sa ničí. Doslova

Nákupný čierny sviatok je známy aj tým, že po nábehu ľudí do obchodu vyzerá celá scéna ako z apokalyptického filmu. Ľudia do seba sáču, predbiehajú sa a snažia sa uchmatnúť si nejakú tú zlacnenú vec. Do niektorých obchodov dokonca častokrát musia prísť policajti a predajňu zavrieť, pretože hrozia seriózne zranenia. A to sa nedeje iba v USA, ale napr. aj v Anglicku.

blackfriday3.jpg

Hádky medzi nakupujúcimi nie sú ničím výnimočným – každý si chce uchmatnúť zľavnený kus spotrebných tovarov, ale, samozrejme, nikdy sa neujde každému, pretože dopyt je jednoducho vyšší než ponuka.

blackfriday4.jpg


Na Black Friday sa mláti. Hlava-nehlava

Najmä USA je známa obrovskými hordami ľudí, ktorí sa do obchodov nevrhnú len vtedy, keď sa ich brány otvoria, ale ideálne aj predtým. Asi ale netušia, že ich plány prakticky vždy prekazí polícia, ktorá im vstup do obchodu následne znemožní. Samozrejmosťou sú bitky, ktoré sa končia nie uzmierením alebo víťazstvom rozumu, ale krvou. Stačí sa pozrieť na nasledujúce video:



Ak si chcete Black Friday užiť pokojnejšie než v USA alebo v Anglicku, zastavte sa v Bory Mall, kde na vás bude čakať množstvo zliav a zvýhodnených ponúk, stačí si vybrať


Vyberáme pár tipov pre vás! Vianoce sa už blížia, tak hor sa na nákupy!

    blackfriday_4_kolaz.jpg

Ešte viac prebiehajúcich zliav nájdete tu:  http://bit.ly/BlackFridayvBoryMall


Ak si sa dočítal až sem, určite sa ti zapáčia aj vychytávky a novinky, ktoré nájdeš na našom Facebooku a Instagrame. Takto ti nič neunikne a získaš prehľad zo zaujímavého sveta Bory MalI.