1. Pitný režim

Základ ako si udržať slnkom pobozkanú pokožku čo najdlhšie je dôkladne hydratovať telo zvnútra. Preto poctivo dodržiavajte pitný režim a pite hlavne vlažnú vodu. Ak má telo málo vody, pokožka sa vysuší a jej bunky odumrú skôr.

-kyslikova-voda-oxy-water-025l (1).jpg    
Dajte si mega dávku kyslíku s pitnou vodou Oxy, ktorú kúpite v predajni Billa. (Zdroj: Billa)

2. Krémujte, krémujte, krémujte

Čím častejšie, tým lepšie. Minimálne večer pred spaním. Používajte predovšetkým zvlhčujúce hydratačné krémy. Platí to, čo pri bode vyššie, treba zabrániť, aby sa pleť vysušila.

creambutter.PNG

O dokonalú hladkosť sa postará hydratačný krém na telo Revuele s argánovým olejom. Dostať ho vo FAnn parfumérii. (Zdroj: FAnn parfuméria)

3. Pozor na kúpeľ

Ak si doma radi vychutnávate horúce kúpele vo vani plnej peny, skúste ich vymeniť za rýchle sprchovanie. Teplá voda a hlavne dlhý kúpeľ pleť dehydratuje a vysušuje. Namiesto sprchového gélu použite sprchový olej, ktorý čistí a zároveň intenzívne zvlhčuje.

sprchovaci_olej_kokos_38614.jpg

Sprchovací olej Kokos vás svojou vôňou prenesie na pláže v exotických krajinách. Predáva ho Yves Rocher. (Zdroj: Yves Rocher)

4. Alternatívy depilovania

Pri odstraňovaní neželaného ochlpenia sa vyhnite voskom. Siahnite radšej po tradičnej žiletke alebo elektrickom epilátore. Voskové pásiky strhnú so sebou aj povrch pokožky s opálením.
                   nay.JPG
Epilátor BRAUN Silk-épil 5-511 pre extra jemnú epiláciu, ktorá vydrží dlhé 4 týždne. Príďte si ho obzrieť do predajne NAY Elektrodom. (Zdroj: NAY Elektrodom)

5. Správna strava

Ak chcete, aby si vaša pokožka udržala ten správny odtieň aj na jeseň, jedzte potraviny, ktoré obsahujú látky podporujúce tvorbu toho správneho pigmentu. Surovina, ktorá podporuje produkciu melanínu – hnedého pigmentu, je tyrozín. Ten sa nachádza vo vaječnom bielku, morčacom mäse, tvarohu, avokáde, mandliach či lososovi. Pomôže aj strava bohatá na betakarotény, ktoré okrem mrkvy nájdete v mangu, marhuliach a sladkých zemiakoch.
       160308-gs-betakaroten-s-nechtikom.jpg
Zdravý vzhľad pokožky a krásne opálenie podporia tablety Beta-Karotén, ktoré má v ponuke lekáreň Dr.Max (Zdroj: Dr.Max)

6. S pílingom opatrne

Pleť síce potrebuje píling, aby sa odstránili odumreté bunky, avšak opäť platí, že odstraňujete bunky spolu s opálením. Použite preto jemnejší píling ako obyčajne. Ideálne je aplikovať píling pred dovolenkou, kedy sa opáli akoby “nová” pokožka.

declare-soft-cleansing-peeling-100-ml-soft-peeling-extra-gentle--11881.jpg

Vyskúšajte jemný píling od Declaré, ktorý kúpite vo FAnn parfumérii. (Zdroj: FAnn parfuméria)

7. Udržujte ho

Prirodzené opálenie si predlžujte používaním samoopaľovacích prípravkov. Je ľahšie niečo podporovať, ako vytvárať opálenie, ak ste biela ako tvaroh. Vďaka tomu, že už máte opálený základ, budú samoopaľovacie prípravky vyzerať prirodzenejšie. Používajte tiež bronzery a oleje s trblietkami, ktoré pleti dodajú extra lesk.
                                                              G042586.jpg

Gélový bronzer Terracota od Guerlain predáva parfuméria Marionnaud. (Zdroj: Marionnaud)

8. Noste bielu

Osvedčený trik ako vytvoriť ilúziu tmavšej pleti je nosiť biele oblečenie. Biela košeľa, trochu bronzeru na tvári a červený rúž je najlepšia kombinácia s uchvacujúcim výsledkom.
                                              hmgoepprod.jpeg

Biele kúsky z najnovšej kolekcie H&M. (Zdroj: H&M)


Udržte si vaše opálenie čo najdlhšie! Všetky spomenuté produkty a predajne nájdete na jednom mieste - v obchodnom centre Bory Mall! Nech vám slnečné leto ostane na pokožke aj počas jesene.