Opaľovací krém je povinnosť

Pred tým, ako začneme hovoriť o opaľovaní, nesmieme zabudnúť na základnú vec - ochranný opaľovací krém je povinný vždy! Naša pokožka sa obnovuje raz za desať dní a čím pomalšie sa opaľujete, tým dlhšie vám opálanie vydrží. Krém aplikujte každé dve hodiny.

Odstraňujte pokožku jemne ale pravidelne
Opálenie je inými slovami reakcia pokožky na slnko. Jedným z „príznakov" je takisto šúpanie. Ak chcete mať pekne a rovnomerne opálené telo, odstraňujte „mŕtvu" pokožku jemne, ale pravidelne. Ak tak neurobíte, bránite tak slnečným lúčom preniknúť do vašej kože a vaše opálenie nebude „dokonalé." Ak sa chcete zbaviť nepotrebnej kože „naturálnym" spôsobom, môžete použiť napríklad aj olivový olej alebo kryštálový cukor zmixovaný s medom.




Použite hydratačný krém
Opálenie vyzerá oveľa lepšie na jemnej pokožke, preto večer pred opaľovaním použite hydratačný krém. Ak chcete zabiť dve muchy jednou ranou, skúste špeciálny krém Moisturising Sun Lotion. Nezabudnite aj na pravidelný prísun tekutín, ktorý k správne hydratovanej pokožke neodmysliteľne patrí.

Pravidelne sa otáčajte
Ak chcete byť opálení rovnomerne po celom tele, nezabudnite každej časti svojho tela dopriať rovnakú „porciu" slnečného žiarenia. Odporúčame meniť polohu každých 15-30 minút.

Chráňte si oči

Nezabudnite si chrániť svoje oči. Radšej ako mať otvorené oči pod slnečnými okuliarmi použite klobúk a majte ich zatvorené.

Vyhýbajte sa najväčšiemu slnku

Lekári neodporúčajú opaľovať sa medzi 11. a 15. hodinou dokonca ani vtedy, keď je pod mrakom. Nezabúdajte, že akonáhle sa spálite, už len ťažko dosiahnete krásnu bronzovú farbu. Červená pokožka nie je pekná a navyše poriadne bolí!






Sprcha po opaľovaní

Dať si sprchu (nezáleží či studenú alebo teplejšiu) po opaľovaní je dobrý nápad - zbavíte sa nielen zvyškov opaľovacieho krému, ale aj všetkých nečistôt a soli z mora. Nezabudnite použiť krém po opaľovaní alebo akýkoľvek telový krém z výťažkov aloe vera.

Ak ešte nemáte nakúpenú „povinnú výbavu" na opaľovanie, zastavte sa v Bory Mall v predajniach Lekáreň Dr. Max, dm drogerie markt, Yves Rocher alebo Biopark, kde vám poradia aké krémy použiť, aby ste dosiahli také opálenie, po akom túžite