Nech sa vyskytnete v akejkoľvek situácii, nešťastnej či radostnej, obchodné centrá majú pre vás dvere otvorené. A dobrým pomocníkom, ktorý bude vždy k dispozícii odviesť vás na nákupy a pomôcť s taškami, je spoľahlivé auto s vhodným batožinovým priestorom. Poradíme vám ako si vybrať také, ktoré vás nezradí nedostatkom miesta.

Elegantný sedan na tašky z fashion butikov

Ak ste človek, ktorý si rád sám, s partnerom alebo priateľmi dopraje čas v obchodoch s oblečením či topánkami a poobednú siestu v kaviarni, sedan bude pre vás ideálnou voľbou. Jeho tvar a pozdĺžny kufor dodávajú autu eleganciu a luxus. Preto sú sedany vlajkovými loďami takmer všetkých automobiliek.

shutterstock_1753915148.jpg

Ide o typ karosérie, ktorý sa skladá z troch samostatných častí, a to priestoru s motorom, časťou pre cestujúcich a napokon z batožinového priestoru. Laicky ho rozpoznáte podľa toho, že sa pri otváraní kufra vyklápa len kus zadnej časti auta, nie celý vrátane skla. Miesta na tašky je teda pomenej, ale na bežné nákupy či cesty pre dvoch bohato stačí. Ak máte za sebou skutočne náročný deň a cítite nákupnú horúčku, môžete priestor zväčšiť odnímateľnou vodorovnou poličkou a naplniť kufor až po samotný strop.

Rodinný hatchback na veľké nákupy

Rokmi sa život mení a v rodine pribúda osôb, ktoré budú potrebovať zažehnať problém v nákupnom centre. Aj pár s deťmi si zaslúži auto, ktoré bude vyzerať skvelo a zároveň nezradí ani pri septembrových nákupoch kvôli návratu do škôl.

Hatchbacky bývajú označené ako 3 alebo 5-dverové autá. Kufor sa otvára spoločne so zadným sklom a je preto označovaný ako ďalšie dvere. Zároveň sa skladá len z dvoch častí - miesta pre vodiča a o zadný priestor sa delia spolujazdci a batožina. Zadné sedačky sa dajú ľahko sklopiť a vznikne kráľovský priestor na prenášanie nadrozmerných krabíc. Aj bez tejto fíčurky je kufor obrovský a mamičky sa môžu vybrať na nákupy aj s kočíkom.

shutterstock_1536577223.jpg

SUV pre nákupných maniakov

SUV sú kategóriou áut, ktoré sú navrhnuté prekonávať najnáročnejšie podmienky. Sú hybridom, ktorý musí zvládnuť bežné cesty, ale aj poriadny terén. Preto sú väčšinou vybavené pohonom 4x4. Rozpoznáte ich podľa väčšieho vzrastu, z čoho vyplýva aj batožinový priestor rozmerov, ktoré vám pri nákupoch nekladú žiadne hranice. Tento typ áut vás bude sprevádzať na každodenných oddychových nákupoch, zariaďovaní izby pre bábätko aj pri stavbe domu.

Udalosť roka, Motosalón Bory, je tu

Najlepším obchodno-zábavným centrom na Západe je jednoznačne Bory Mall. Dôkazom je nielen výber obchodov, v ktorých uhasíte svoju nákupnú horúčku, ale aj pripravovaný Motosalón, na ktorom si môžete svojho sprievodcu na nákupy vyhliadnuť.

Už 17. - 19. septembra sa chodby centra naplnia autami a technologickými novinkami značiek Nissan, Ford, Hyundai, Opel, Citroën, Peugeot, BMW, Audi, Renault, Suzuki, Mercedes, Volvo, Jaguar, Land Rover, Mustang či Ferrari, z ktorých si nebudete vedieť vybrať. Predvedú sa aj člnky, karavany a motorky KTM, Yamaha, Kawasaki, Royal Enfield. Fanúšikov tuningu budú pred obchodným centrom čakať 18. septembra šprintérske autá a motocykle seriálu Power fest. A rad príde aj na vás! V sobotu sa totiž môžete zapojiť do súťaže o najnižšie auto alebo najkrajší zvuk.


Nech ste už ktorýkoľvek typ nakupujúceho, dovezte sa už tento víkend do Borov. Okrem dobrých nákupov vás čaká aj skvelá atmosféra dlhoočakávaného Motosalónu. Tešíme sa na vás.