Ponožky môžu byť pre niekoho povinná súčasť outfitu, pre niekoho iného vec, ktorou vie vyjadriť svoje skryté, častokrát aj odvážnejšie ja. Kedysi sme brali ponožky ako nudný vianočný darček, ale potom prišli aj takí, ktorí z ponožiek spravili doslova trendový kúsok. Takto vznikli aj populárne veselé ponožky. Ide o tzv. jednoponožky. Ich typickým znakom je to, že každá z nich je iná, no spolu tvoria dokonalý pár. Sú hravé, farebné a pomocou dizajnov rozprávajú príbeh. Príbeh o každom jednom z nás, o našej kreativite a o tom, čo máme radi.

dokonaly par.jpg

Dve rozdielne ponožky majú aj veľmi veľa výhod, ktoré vám radi predstavíme.

1. Ušetria mamine veľa času - Už nutne nemusí hľadať a skladať pár dokopy. Tieto sa ľahko nájdu navzájom podľa tónu farieb samé. A viete zladiť aj ocka.

1 mamina nemusi hladat par.jpg

2. Vášmu meškaniu do práce či do školy bude tak koniec – už ráno nemusíte pobehovať po byte a hľadať druhú do páru. Tento čas využijete teda lepšie na dosiahnutie svojich cieľov. Hovorí sa totiž, že keď nosíte farebné ponožky, cítite sa ako malý rebel, čo vám čiastočne pridáva na sebavedomí a tak ľahšie prechádzate svojimi pracovnými úlohami.

2 zlepsia naladu od rana .jpg

3. Zlepšia vám náladu už od rána a dodávajú odvahu aj introvertnejším typom. Vždy vyčarujú úsmev na tvári.

vycaruju usmev na tvari.jpg

4. Zlepšujú vzťahy medzi partnermi. Nosením veselých ponožiek zažiješ veľa zábavy. Vaša polovička bude každý deň zvedavá, aké máte práve dnes na sebe.

zle_uju partnerske vztahy.jpg

5.  Zdokonalia outfit – čoraz viac populárnejšie Vans alebo Convers tenisky dostanú úplne nový dych.

... aj outfit váženého businessmana ... aj ockov outfit.

business man .jpg

6. Vtipne vykúkajúce ponožky sú dobrou príležitosťou na zoznámenie. Vášnivou témou prvého rozhovoru môžu byť domáci miláčikovia, ochrana životného prostredia alebo obľúbené jedlo či nápoj? Takto ľahko zistíte, či medzi vami bude fungovať chémia

bude medzi nami fungova_ chémia .jpg

7. Špeciálny bonus.  Pomáhajú, a to niekoľkokrát.

Dve rozdielne ponožky plné farieb sú aj symbolom Ponožkovej výzvy viazanej k ľuďom, ktorí majú Downov syndróm. Nie je to teda len o tom, že nimi dokážete vyjadriť to, čo miluješ, ale dávate nimi svetu najavo aj jedno veľmi dôležité posolstvo: „Byť odlišný je skvelé“.  Práve ľudia s Downovým syndrómom sú pre náš svojou úprimnosťou a vďačnosťou veľkou inšpiráciou.

Carrot Rabbit (4).jpg

Zaujímavosťou je, že takéto krásne veselé ponožky sa dajú vyrobiť ekologicky. Napríklad Veselé Ponožky Zasaď strom reagujú na aktuálne témy ochrany životného prostredia, sú vyrobené z recyklovanej bavlny a za každý predaný kus bude vysadený jeden strom. 

IMG_9549.jpg

Ponožky sú vyrobené z nití z recyklovanej bavlny. Výroba recyklovaných nití začína zberom textilného odpadu z textilných a odevných výrob, následne sa tieto textílie rozdelia podľa farieb. Tieto farebné zmesi sa rozsekajú a zmiešajú a pomocou strojov sa z nich vytvoria nite. Vďaka rozdeleniu na farby, nie je potrebné ďalšie farbenie čím sa šetria hektolitre vody, ktorá je pri procese farbenia spotrebovávaná a znečisťovaná vo veľkých objemoch. Taktiež tam nevstupuje žiadna nová bavlna čím sa šetria prírodné zdroje a dáva sa druhá šanca textilu, ktorý by inak skončil na skládkach odpadu.

oblubeny domaci milacik.jpg

Inšpiroval vás článok k nákupu veselých ponožiek?  Ak áno, zbehnite k do kiosku Dedoles, tam nájdete všetky z tohto článku a ešte oveľa viac. Pamätajte každý moment v živote môže byť ešte o kúsok radostnejší a lepší pokiaľ nosíme správne ponožky. Dokážu rozosmiať deti. Vyčarovať úsmev na perách dospelých. Alebo pomôžu príjemne zrelaxovať večer pred spaním. Pripomenú ti tvoje obľúbené chute. Tvoj šport. Alebo si pripomenúť krásnu spomienku.

  ve_er relaxova_ 2 .jpg

Zdroj foto: Dedoles


Ak si sa dočítal až sem, určite sa ti zapáčia aj vychytávky a novinky, ktoré nájdeš na našom Facebooku a Instagrame. Takto ti nič neunikne a získaš prehľad zo zaujímavého sveta Bory MalI.