1. Menej je viac (make-upu, nie práce)

Chápeme, že aj v práci sa chcete cítiť krásne a upravene. Ak však chcete pôsobiť aj prirodzene, radšej sa vyhnite plesovému looku s umelými riasami a trblietavými očnými tieňmi výrazných farieb. Zamerajte sa len na jednu oblasť tváre , ktorú chcete zvýrazniť. Ak napríklad obľubujete výrazné rúže, uberte na líčení očí. Na kráse a výnimočnosti vám neuberie, ak si dáte len jemnú maskaru a upravíte obočie , práve naopak.

vamp.png S maskarou Vamp! od PUPA Milano budú vaše riasy neprehliadnuteľné!

2. Tajomný pohľad do monitoru


Áno, je pravda, že príliš výrazné líčenie očí do kancelárií bežne nepatrí. To si nechávame skôr na večer, na párty či večeru. Výnimkou však môžu byť veľmi jemné a decentné takzvané „smokey eyes". Tajomstvo spočíva v tom, že použijete len svetlé hnedé tóny očných tieňov, ktoré jemne zvýraznia vaše oči, ale len natoľko, aby ste vyzerali prirodzene. Ak sa teda rozhodnete pre tajomnejšie oči, určite vynechajte výrazný rúž a vyberte si radšej prirodzenejšie odtiene.

naked.jpg

Širokú ponuku paliet očných tieňov v svetlých odtieňoch nájdete v predajni Douglas.

3. S jasnou mysľou do práce

Rozjasnite trochu pohľad a pozrite sa na svoje zadania z tej svetlejšej stránky. Pomôcť vám môže k tomu aj rozjasňovač , ktorý vás nielen zbaví stôp po únave či drobných vráskach, ale aj zvýrazní jas vašej prirodzenej pleti. Využite opálenie vo svoj prospech a doplňte ho len jemným bronzerom . Jednoducho, ak svoje prirodzené vyžarovanie doplníte o jemné farby končiaceho leta, určite rozjasníte deň nielen sebe.

licenky-collage.jpg Bory Mall tip (zľava): DM drogéria, Fann parfuméria, Marionaud, Yves Rocher.


4. Nude neznamená nudný


Ak pre vás líčenie nie je veľkou neznámou, určite ste už počuli výraz „nude color". Slovko nude v angličtine znamená nahý, a preto sa tak nazýva aj paleta farieb, ktorá pripomína farbu pleti . Zahŕňa v sebe broskyňové, béžové, ružové či svetlohnedé tóny a používa sa nielen ako make-up, ale aj pri očných tieňoch a predovšetkým rúžoch. Ak v práci máme vyzerať čo najprirodzenejšie, nude tóny sú pre nás ideálnou voľbou.

rouge-collage.jpg Kúpite (zľava) v predajni Douglas, Fann parfuméria, PUPA Milano.


5. Obočie nie je na mračenie

Obočie je na to, aby vás (okrem iného) urobilo krásnymi a aby vám pomohlo docieliť celistvý štýlový look. Na tenké línie obočí sa nám už snáď podarilo zabudnúť a vymizlo i z kancelárií. Ďalší trend, ktorý ho však nahradil, bolo príliš výrazné a hrubočizné obočie, za ktoré by sa nemusela hanbiť ani Frida. Momentálne je (konečne) v kurze prirodzenosť a to platí aj o obočí. Netreba používať tmavé a výrazné farby, stačí jemná hnedá , pokojne si ho postrapaťte kefkou a ste pripravená.

eyebrow-collage.jpg Zľava: DM drogéria, Fann parfuméria, Marionaud

Či sa už po prázdninách do práce tešíte, alebo nie, urobiť si môžete radosť aspoň tak, že vyskúšate nový look do kancelárie a pokojne aj každý deň iný. Rozbite stereotyp, vezmite do rúk nové štetce a palety a hrajte sa. Uvidíte, že to bude stáť za to.