Desiatky áut

V poradí siedmy ročník podujatia Motosalón značí, že sa medzi vami teší neustálej obľube. A to nás ženie dopredu vymýšľať stále niečo nové a lepšie. Preto sme cez rok nezaháľali a pripravili nezabudnuteľnú akciu, ktorú zase raz o čosi viac okoreníme. Od piatka až do nedele sa vám v interiéri, ale aj exteriéri Bory Mall predstavia modely áut a motoriek značiek Land Rover, Jaguar, DS Automobiles, Volvo, Peugeot, Opel, Kia, Mercedes, MG, Jeep, Audi, Fiat, Nissan, Suzuki, Renault, Dacia, Ferrari, Ford, DongFeng, Yamaha, BMW, KTM a mnohé ďalšie.

Rodinné SUV

Autá ako sú napríklad KIA Sportage či Sorento asi predstavovať nemusíme. No za zmienku napríklad stojí, že práve Kia Sportage sa stala víťazom v ankete "Svetové ženské auto roka". Špeciálne ocenili bezpečnosť, pohodlie, dizajn, efektívnosť, skvelý pomer hodnoty za peniaze a prijemné jazdné vlastnosti. Toto auto je dokonalé rodinné SUV. Preto, ak premýšľate práve nad jeho kúpou, príďte si ho pozrieť na vlastné oči. Za zmienku stoja tiež vozidlá Mercedes-Benz GLE SUV a kupé. Oba modely prešli faceliftom (prevedenia AMG).

Zdroj: Motor-car.sk

Vietor vo vlasoch

Čo by to bol za Motosalón bez noviniek. Na cestách určite vyniknete s novým Peugeot 408. Máte možnosť si vybrať medzi benzínovým alebo plug-in hybridným motorom. Jeho športový dizajn oceníte. Predstavia sa tiež Nissan Qashqai, X-trail či Townstar Combi. Milovníkov štýlových áut potešíme modelom Fiat 500X Dolcevita Yacht. Toto SUV je inšpirované slnečným ostrovom Capri a vďaka sklápateľnej streche zažijete nezabudnuteľné dobrodružstvo pri jazde. Práve na Motosalóne budete môcť obdivovať jediné auto na Slovensku v tomto facelifte. O ďalších novinkách a premiérach nebudeme veľa prezrádzať, príďte sa pozrieť a nechajte sa prekvapiť. Bude to stáť za to!

Zdroj: Fiat.sk

Overte si zručnosti

Tento rok sme sa rozhodli otestovať vaše zručnosti. V sobotu 23. septembra si vyhrňte rukávy a príďte od 10.00 do 19.00 na vonkajšie parkovisko pred Bory Mall. Čaká vás Škola bezpečnej jazdy, ktorú sme pripravili v spolupráci s odborníkmi zo SUPERDRIVE. Preskúšajte sa za volantom pri manévrovaní s autom v tiesnených priestoroch. Pozor, na úspešné prejdenie hlavolamu stačí 7 krokov. Tak čo, trúfate si na túto výzvu? Motorkári si zase vyskúšajú jazdu pomalosti, kde si preveria svoj posed na motorke, balans či techniku pohľadu. Nebude chýbať ani slalom.

Zdroj: Superdrive

Zvládnete to?

Za pozornosť stoja simulátory nárazu a prevrátenia. Cviky demonštrujú, čo sa odohráva pri náraze na pevnú prekážku a tiež slúžia na nácvik vyprostenia z auta. Navodzujú stav, aký vodič zažíva pri prevrátení. Môžete si takisto vyskúšať opilecké okuliare, ktoré simulujú vplyv alkoholu s 1,3 promile v krvi. Počas dňa vám predstavíme napríklad demonštráciu správneho sedenia a mŕtvych uhlov. Ako je možné zmenšiť mŕtvy uhol? To všetko sa dozviete priamo na mieste. Deti rozveselíme dopravným ihriskom, kde sa na kolobežkách a bicykloch naučia správnu jazdu cez križovatku a ďalšie užitočné pravidlá cestnej premávky.

Zdroj: Superdrive

Spríjemnite si víkend u nás v Bory Mall. Vidíme sa 22. až 24. septembra na Motosalóne. My sa už nevieme dočkať! Viac na borymall.sk