Zmeňte “Ako bolo v práci” na hlboký rozhovor

Kto sa veľa pýta, veľa sa dozvie. Ale položiť tú správnu otázku je občas skutočné umenie. Skvelou a obľúbenou pomôckou sa stali konverzačné hry. Obsahujú kartičky, na ktorých nájdete otázky z rôznych oblastí, ktoré odkryjú aj tie najviac utajované miesta. V niektorých objavíte aj výzvy, ktoré vás nakopnú niečo vo svojom živote alebo vzťahoch zmeniť. V kníhkupectve Panta Rhei alebo v hračkárstvach ich nájdete hneď niekoľko. Pozrime sa na tie najzaujímavejšie z nich.

Slová, ktoré potrebujete počuť poznáte vy sami

Na krásny partnerský vzťah netreba príručky. To, čo by ste sa v nich dočítali si dokážete zostaviť aj sami, rozhovorom. Pri konverzačnej hre Človečina, vo verzii Pre páry, sa porozprávate o príjemných témach, ale dostanete sa aj k tým, pri ktorých ste si hrýzli do jazyka.

img-4224.jpg

Na 165 kartičkách nájdete otázky, ktoré nakopnú váš vzťah kedykoľvek potrebujete. Hra bude spríjemnením voľných chvíľ, či už hľadáte v stereotypnom živote novú iskru alebo chcete len znásobiť vášeň, ktorú cítite. A určite sa dozviete aj kopu noviniek, na ktoré vás za roky spoločného života ani nenapadlo opýtať sa.

Rozhovorom k búraniu generačných rozdielov

Vzťah rodiča a dieťaťa je občas narastajúcim vekom čoraz náročnejší. A tak raz za čas príde obdobie, keď to kvôli generačným rozdielom v názoroch a prioritách trochu škrípe. Skvelou konverzačnou hrou je v tomto prípade Človečina v edícii Rodičia a deti.

V balíčku nájdete tri kategórie kariet, a to Rodičia, Rodičia a deti a Výzva pre rodiny. Prvá zo spomínaných kategórií obsahuje karty výhradne pre rodičov. Otázky navádzajú partnerov k spoznaniu vízií pre rodinu, vnímania rodičovstva a jeho zvládania. Spravia z rodičov skvelo zladený tím. Druhá kategória, Rodičia a deti, vám pomôže nazrieť do sveta detí a naopak. Rozhovoríte sa o situáciách, ktoré môže každá strana prežívať a vnímať odlišne. A čo by to bolo za poznávaciu hru, ktorá by nemala aj dohru? Vďaka kategórii Výzva pre rodinu si vytvoríte zvyky, ktoré dovedú vašu rodinu k budovaniu väčšej dôvery a priestoru na kvalitnejšie trávenie spoločného času.

img-4201.jpg

Generácie nám však prinášajú omnoho viac ako iný pohľad na život. Sú to dlhoročné skúsenosti so životom v inej dobe, o ktorom by sa nám ani nesnívalo. Ďalšia úspešná konverzačná hra, Hlbina, prichádza s novinkou, ktorou je edícia Hlbina starých rodičov. V rozhovoroch so starkými určite nájdete množstvo múdrostí, príde aj na slzy šťastia a spomienok.

Do hlbín ženskej duše

Hovorí sa, že na svete nie je nič také komplikované ako žena. No nie je to úžasné? Pri každom rozhovore máte pred sebou toľko možností, čo môžete odhaľovať! Svoje o tom vedia aj autorky ďalšej konverzačnej hry s názvom Hlbina, ktorá vyšla v niekoľkých edíciách. Jedna z nich, Hlbina ženskej duše, je skvelým spoločníkom na babské večery pre ženy a dievčatá každého veku. Pri otázkach budete musieť byť odvážne, pretože očakávajú otvorené odpovede. Odhalia krásu ženského vnútra, aj to, čo radšej skrývame pred svetom. Porozprávate sa o tom, či radi klebetíte a pozriete sa na korienok situáciám, v ktorých nedokážete vystáť samú seba.

Lepší vzťah k sebe = lepší vzťah k druhým

Z času na čas sa stane, že v dennom kolobehu povinností odsúvame starostlivosť o seba na posledné miesto. Pritom by práve čas na sebapoznanie mal byť prioritou. Však až keď vieme milovať seba môžeme milovať aj druhých. Doprajte si ho s konverzačnou hrou Sebapoznanie. S pomocou 50 kartičiek sa porozprávate sami so sebou. Otázky vás navedú k zákutiam vášho vnútra a pomôžu vám pochopiť samých seba.

Čítajte, ak to potrebujete mať čierne na bielom

Odpovede na to, čo potrebujeme veľakrát sami poznáme. Len na to zabudneme. Vtedy nám pomôže dobrá literatúra, ktorá nám slová pripomenie. Ak konverzačná hra nie je to, čo hľadáte, siahnite po knihe. Nechajte si poradiť v Panta Rhei alebo sa inšpirujte našim výberom.

Každý z nás si v ťažkých pubertálnych rokoch povedal, že keď vyrastieme, nikdy nebudeme takí ako naši rodičia. A teraz stojíme pred vlastným dieťaťom a vidíme, že sme sa z vlastných skúseností v detstve takmer vôbec nepoučili. O tom ako výchova ovplyvnila naše vlastné rodičovské zručnosti hovorí psychoterapeutka Philippa Perryová v knihe Toto mali čítať naši rodičia. Toto čítanie ku káve vám pomôže nielen v tom ako zlepšiť vzťah či komunikáciu s vlastnými deťmi, ale spoznáte aj samých seba.

img-4227.jpg

Občas sa stane, že aj keď máme všetko, čo by sme si mohli priať, akoby sme necítili šťastie. Kľúčom je rozhovor so svojim vnútrom, ktorý pomôže opäť sa nájsť. Ako na svojich denných 5 minút dialógu so svojim ja vám poradí kniha Vnútorné dialógy ku káve. Osvojíte si zvyk, ktorý vám pomôže pochopiť samých seba a zistiť kde sa začínajú vaše túžby a končia očakávania druhých.

img-4234.jpg

Niet pochýb o tom, že v knihách sa skrýva veľa poznania. Nemusíte však len prevracať stránkami, aby ste pochopili, čo sa odohráva vo vašich vzťahoch a ako s tým naložiť. Pýtajte sa, a to seba, partnera, rodičov, priateľov aj detí. Navštívte Bory mall a vyberte si jednu so skvelých konverzačných hier alebo kníh v kníhkupectve Panta Rhei a Albi a spravte si túto zimu ešte lepšou!