Prečo je vlastne vôňa pre domov dôležitá? Človek vníma svet piatimi zmyslami, preto keď vstúpi do akéhokoľvek priestoru, jeho vnímanie ovplyvní nielen výzor ale aj to, čo nevidí. Čuch je dôležitý zmysel a spúšťač emócií, ktorý býva často prehliadaný. Pritom vôňa dokáže okamžite navodiť rôznu atmosféru. Dôležitá však nie je len pre vás. To, ako to vonia u vás doma totiž vníma po vstupe aj každá návšteva. A podľa toho sa u vás bude cítiť.
 

vitruvi-diffuser.jpg

Zdroj: Vitruvi

Správne ybraná vôňa zakryje pachy z kuchyne, zútulní interiér či zlepší náladu. Dôležité je vyberať vôňu aj podľa miestností. Harmóniu do obývačky skvele navodia jasmín alebo zelený čaj. Citrusové vône sú svieže a povzbudivé a hodia sa do vstupných priestorov. Do spálne zasa siahnite po levanduli alebo medovke, ktoré vám dopomôžu k dobrému spánku.

Aké máte možnosti?

Kedysi sme sa uspokojili s vonnou sviečkou, či tyčinkami. Neskôr prišli na rad aroma lampy, pri ktorých je treba dohliadať na dolievanie vody a takisto na horiacu sviečku, ktorú by ste nemali nechať bez dozoru. Naštastie dnes už máte na výber oveľa sofistikovanejšie riešenia.

mr-mrs-otello.jpg Zdroj: Mr & Mrs Fragrance

Novinkou vo svete aróma difuzérov je kapsulový aróma prístroj so vstavaným Bluetooth reproduktorom. Okrem prevonania interiéru, vám zahrá vašu obľúbenú hudbu. Vyskúšať tiež môžete ultrasonický difuzér, ktorému stačí len pár kvapiek oleja a vydrží voňať niekoľko hodín. Navyše sa dokáže sám vypnúť. Rôzne druhy difúzerov nájdete v predajniach Nay, Rhapis, či Pre spánkok v Bory Mall.

Výborné sú aj katalytické lampy, pri ktorých je vonná esencia skrytá v sklenenej nádobke. Vôňa sa uvoľňuje bez horenia a domov prevonia rýchlo a intenzívne. Porcelánové aróma difuzéry zasa uvoľňujú vônu vlastným povrchom a často sú aj dekoračným doplnkom.


 
Tracy-Connery-Photography-Inspire-Floral-Design_01-3-1170x778.jpg Zdroj: Ashleigh & Burwood

Aj my v Bory Mall chceme, aby ste sa u nás cítili príjemne, preto sme si povedali, že práve vy, naši zákazníci rozhodnete o tom, aká vôňa sa bude počas leta šíriť našimi priestormi. S odborníkmi zo Store Medie sme vybrali päť vôní, z ktorých ste si mohli priamo v centre zvoliť svojho favorita. Najviac hlasov dostala vôňa Fruit Sedduction. Ľahká a jemne ovocná aróma dodá každej návšteve Bory Mall jedinečnú atmosféru, ktorá vás bude sprevádzať pri nakupovaní. Príďte a na vlastný nos si vyskúšajte ako vám bude voňať :)