Kedy začať s vianočnou výzdobou?

3, 2, 1 ... teraz! Veru, takto to nefunguje. Nie je stanovený presný čas, kedy by ste mali začať pripravovať vianočnú výzdobu. Niektorí začínajú s dekoráciami v polovici alebo na konci novembra, iní zasa 23. decembra. Je na vás, ako sa rozhodnete. Ak sa chcete vyhnúť panickému vešaniu vianočných girlánd, doprajte si čas a začnite s predstihom.

5 krokov, ako na vianočnú výzdobu bez paniky

  • Naberte inšpiráciu všade navôkol
  • Rozmyslite si, kde všade chcete dekorácie rozmiestniť
  • Určte si jednotný štýl tohtoročnej vianočnej výzdoby
  • Vyberte si kombináciu farieb, do ktorej budete ozdoby ladiť
  • Napíšte si zoznam potrebných vecí a vyrazte na nákup

Vianočné štýly a farby, ktoré sú hitom týchto Vianoc

Rozmýšľate, do akého štýlu a farieb chcete ladiť vianočnú výzdobu interiéru alebo exteriéru tento rok? Prinášame vám 3 trendy, ktoré vládnu Vianociam 2022.

Neutrálna prirodzenosť

Zvoľte elegantné, neutrálne farby v kombinácii s prírodnými a naturálnymi látkami. Vytvoríte tak pohodlný a nadčasový vzhľad. Mäkké tóny farieb vykúzlia u vás útulné teplo domova.

Tradičné Vianoce

Červené a zelené girlandy a vintage dekorácie? Tradičná vianočná výzdoba domu je klasika, ktorá nikdy neomrzí. Či už vytiahnete staršie zabalené ozdoby alebo kúpite nové v rovnakom štýle, nechávame na vás.

Využiteľná krása prírody

Príroda je sama o sebe veľmi inšpiratívna. Jej využitie vo vianočnej výzdobe zaručuje nádherný výsledok. Tento rok sa Vianoce rozhodne nesú v duchu prírodných detailov. Šišky, čečina, vetvičky – čokoľvek z prírody je vítané.

Keď Vianoce, tak na poriadok

Premyslite si, na ktoré miesta vo vašej domácnosti plánujete dekorácie umiestniť. Prinášame vám rady, čo sa hodí do výzdoby vonku alebo dnu.

Vianočná výzdoba interiéru

Aká prvá vec vám napadne v spojení s Vianocami? Nám okrem chutného zemiakového šalátu, na ktorý sa nevieme dočkať, napadajú žiarivé vianočné svetielka v podobe voňavých sviečok, lampášikov alebo vianočných svetelných reťazí.

Taktiež využite vianočné sošky a dekorácie v rôznych podobách. Mikuláš na saniach, hviezdy, snehuliaci, zvieracie motívy, snehové vločky, vianočné girlandy a reťaze vytvoria vo vašom interiéri zaručene vianočnú atmosféru.

 V interiéri a na dverách nesmie chýbať vianočný veniec. Spravte si kreatívnu chvíľku s deťmi a vytvorte ho vlastnoručne. Zaujímavé vence v rôznych dizajnoch nájdete aj v predajniach TEDi.

Vianočná výzdoba exteriéru

Ozdobené domy, terasy a záhrady nás dokážu naladiť na Vianoce jediným pohľadom. Čo by nemalo chýbať ani vo vašom exteriéri?

Nezabúdajte na vianočné svetielka, ktoré sú jednoznačným základom Vianoc. LED pásiky alebo svetelné reťaze poslúžia ako vianočná výzdoba na okná alebo zábradlie. Rôzne druhy osvetlení nájdete v predajniach Nay.

Svetelné reťaze doplňte o girlandy z čečiny, ktoré vytvoria romantickú vianočnú atmosféru.

Ako v interiéri, tak aj v exteriéri môžete využiť rôzne sošky, dekoračné ikebany alebo dokonca lampáše. Mnohé z nich ponúka H&M Home.

Bezpečnosť počas Vianoc na prvom mieste

Vianoce a vianočná výzdoba domu prináša radosť veľkým aj malým. Na čo treba myslieť a dávať pozor pri dekorovaní? Prinášame vám rady a tipy, s ktorými budete mať pohodové a bezpečné Vianoce.

  • Zapálené sviečky nenechávajte bez dozoru
  • Vianočné svetielka pri odchode z domu vypnite
  • Ak máte doma deti, vyhnite sa skleneným ozdobám, ktoré sa môžu rozbiť
  • Do exteriéru používajte závesné ozdoby z odolných materiálov (plast, polystyrén)
  • Zabezpečte pevný stojan pre živý stromček
  • Využite automatické vypínanie exteriérových svetiel
  • Pozor na niektoré druhy rastlín, ktoré sú pre domácich miláčikov jedovaté (vianočná ruža). Zvoľte radšej jej umelohmotnú alternatívu.

Teraz, keď už máte všetky potrebné informácie pre vianočnú sezónu, veríme, že dekorovanie vám pôjde jedna radosť. Aby ste mali prehľad, čo sa aktuálne deje, nezabudnite sledovať naše sociálne siete.

Tešíme sa na vašu návštevu v Bory Mall.